Quantcast
POLITIX

Πιό πολλοί προβλέπεται να είναι οι υποψήφιοι αρχηγοί από τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς

Πάρτε ποπκόρν και δείτε το game of thrones της κεντροαριστεράς στην προσπάθεια της να αναδείξει αρχηγό


Χρήστος Πρόεδρος · 25 Αυγούστου 2017

Οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του χώρου της “κεντροαριστεράς” αναμένεται να είναι τα φουσκωτά ροζ φλαμίνγκο του φθινοπώρου, αγαπητοί φίλοι, μιας και σε όλα τα παρεάκια ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ, και λοιπών φαίνεται ότι μάλλον θα υπάρχουν περισσότερες υποψηφιότητες παρά ψηφοφόρους.

Το ΠΑΣΟΚ, με την κεντροαριστερά κατακερματισμένη και με τους πάλαι ποτέ ψηφοφόρους να βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ, με σουξέ μόνο στην απενοχοποιημένη διασκέδαση, αλλά επ’ ουδενί πλέον στις κάλπες, προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Φτιάχνοντας την Δημοκρατική Συμπαράταξη στόχευε να ενώσει με οποιονδήποτε τις δυνάμεις του ώστε ο πράσινος ήλιος να λάμψει ξανά. Ωστόσο το όλο πλάνο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν αρέσει στο Ποτάμι, το οποίο λέει μεν ότι θα συνεργαστεί για το καλό της κεντροαριστεράς, αλλά ζητάει τη δημιουργία νέου φορέα.

Μέσα σε αυτό το μικροπολιτικό και επικοινωνιακό χάος, ένας μετά τον άλλο οι πολιτικοί ογκόλιθοι της κεντροαριστεράς σπεύδουν να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση του λαού για τη νευραλγική θέση του αρχηγού της κεντροαριστεράς γενικά, χωρίς καν να υπάρχει ακόμη ο φορέας του οποίου διεκδικούν την αρχηγία, με τους μισούς να λένε ότι πάνε για την αρχηγία στη ΔΗΣΥ και άλλους να λένε ότι πρέπει να φτιαχτεί νέος φορέας, ο οποίος φυσικά θα τους αναδείξει αρχηγούς.

Πέρα από την αυτονόητη υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά, ήρθε αυτή του ακροκεντρώου δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο οποίος μάλιστα φαίνεται ότι έχει έμμεση στήριξη από τον ΓΑΠ. Υποψηφιότητα δεν παρέλειψε να ανακοινώσει και ο Γιάννης Ραγκούσης λέγοντας ««Διεκδικώ την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης» μιας και δεν γνωρίζουμε ακόμη πια θα είναι αυτή, ενώ χτες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ο Γιάννης Μανιάτης. Ενδιαφέρον εκδήλωσε για μια κάποια αρχηγική θέση και ο Σταύρος ο Θεοδωράκης. Ανοικτό άφησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, το ενδεχόμενο να είναι κι αυτός υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Φήμες για διεκδίκηση του περιβόητου θρόνου ακούγονται και για τον Νίκο Ανδρουλάκη από το ΠΑΣΟΚ. Την ηγεσία φαίνεται να την θέλει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος όμως δεν έχει κάνει κάποια σχετική ανακοίνωση ακόμη, με το κλίμα να μην τον σηκώνει, ενώ οι εντάσεις με τη ΔΗΣΥ είναι συνεχιζόμενες, με αφορμές όπως η ταύτιση του ναζισμού και του κομμουνισμού.

Πάντως στη δεξαμενή της “κεντροαριστεράς” η οποία leakάρει από παντού, πολλοί περιμένουν με αγωνία να δουν εάν θα στάξει μέσα λίγο από το θολό νερό του Ποταμιού για να κατέβει η Κεντροαριστερά στις εκλογές σαν μια χαρούμενη οικογένεια. Ωστόσο ακόμη ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθαρίζει στους συνομιλητές του ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά του νέου φορέα, “ο οποίος θα ιδρυθεί υπερβαίνοντας τους υφιστάμενους σχηματισμούς”.

Συγκεκριμένα από τη Σεβαστοπούλεως αποσαφηνίζουν ότι ο κ. Θεοδωράκης διεκδικεί την ηγεσία νέου κομματικού φορέα κι όχι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Όπως έγραψε και η διευθύντρια γραφείου Τύπου του Ποταμιού: η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα της διευθύντριας του γραφείου Τύπου του Ποταμιού και στενής συνεργάτιδας του κ. Θεοδωράκη, Λίνας Παπαδάκη:

Πραγματικά ανυπομονούμε να μάθουμε ποιές θα είναι οι υπόλοιπες υποψηφιότητες για τον θρόνο του προς το παρόν ανύπαρκτου μορφώματος του επίμαχου πολιτικού χώρου και ευχόμαστε να επισπεύσουν οι διαδικασίες προκειμένου να μη μένουν πολιτικά άστεγοι οι απογοητευμένοι πασοκοι.

 

Πηγή: 1, 2, 3,

 

Best of internet