Quantcast
THE STREAM

Ένοχος για ανθρωποκτονία ο αστυνομικός του φονικού τροχαίου έξω από τη Βουλή

Φυλακή για τον οδηγό του βουλευτικού αυτοκινήτου και δικαίωση (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) για την οικογένεια του Ιάσονα Λαλαούνη


THE NEWSROOM · 26 Απριλίου 2024

3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια έριξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον αστυνομικό που ευθύνεται για τον θάνατο του 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη στις 12 Μαρτίου 2021. Ο άτυχος νέος είχε σκοτωθεί σε τροχαίο ακριβώς έξω από τη βουλή, όταν η μοτοσικλέτα του τράκαρε με το βουλευτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αστυνομικός.

Το δικαστήριο συμφώνησε με την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είπε ότι ο αστυνομικός «ακολούθησε την παρακινδυνευμένη πρακτική» και χαρακτήρισε την αμέλειά του «βαρύτατη και σωρευτική». Υπενθυμίζουμε ότι η στροφή που έκανε ο αστυνομικός κανονικά απαγορεύεται (με σήμανση στο οδόστρωμα), απλά εφαρμόζεται καταχρηστικά κάθε μέρα. Το βουλευτικό αυτοκίνητο έστριψε αριστερά από το αντίθετο ρεύμα και έκλεισε τον δρόμο στη μηχανή, με αποτέλεσμα να υπάρξει τρακάρισμα.

Παρόντες την ώρα της απόφασης ήταν οι γονείς και τα αδέλφια του Ιάσονα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστές αρνήθηκαν στον αστυνομικό το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, καθώς ο τρόπος που οδηγούσε ήταν το αντίθετο του σύννομου. Όπως είπε ο εισαγγελέας, «δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου».

Αυτό για το οποίο θα μείνουμε με την απορία είναι το αν βρισκόταν κάποιος βουλευτής μέσα την ώρα του τροχαίου και αν ναι, ποιο ήταν το ονοματάκι του.

(πηγή)

Best of internet