Quantcast
THE STREAM

Λέσβος: Τραυματιοφορείς νοσοκομείου «έδιναν» σε ιδιοκτήτη γραφείου κηδειών τους ετοιμοθάνατους ασθενείς

Το πιο μακάβριο business plan είχε φτιάξει μια τριάδα ανθρώπων στη Λέσβο


THE NEWSROOM · 12 Οκτωβρίου 2023

Ένα απίθανα μακάβριο και παράλληλα τελείως ελληνικό σχέδιο hustling είχαν φτιάξει δύο τραυματιοφορείς και ένας ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών στη Λέσβο. Το πράγμα πήγαινε ως εξής:  Οι πρώτοι ενημέρωναν τον δεύτερο όταν είχαν υπόψη τους ασθενείς που ήταν πολύ βαριά άρρωστοι και πίστευαν ότι θα πεθάνουν και έπαιρναν το μερίδιό τους από τις σχετικές δουλίτσες.

Η χαρωπή συνεργασία τους αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία άγνωστης γυναίκας στις 28 Ιουλίου. Το κλειδί για την επιτυχία της δράσης τους ήταν ότι από τα τέλη Αυγούστου το αργότερο είχαν αποκτήσει πρόβαση στο (προφανώς εμπιστευτικό) ηλεκτρονικό αρχείο των γιατρών του νοσοκομείου. Με βάση αυτά ενημέρωναν τον ιδιοκτήτη του γραφείου κηδειών, ο οποίος ήταν σε πλεονεκτική θέση για να αναλάβει τις κηδείες που θα γίνονταν.

Εντέλει, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβαν τον έναν υπάλληλο και τον ιδιώτη για –κατά περίπτωση- δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και μία ακόμα υπάλληλος του νοσοκομείου, που εκτός απροόπτου είναι το δεύτερο πρόσωπο που είχε αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία.

Φωτογραφία αρχείου

Η αστυνομική επιχείρηση που έγινε τους μάζεψε στο πλαίσι  του αυτοφώρου διότι το τελευταίο περιστατικό παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα (Δευτέρα 9 Οκτωβρίου). Η έρευνα στα σπίτια τους και στους επαγγελματικούς τους χώρους βρήκε χρηματικό ποσό 18.240 ευρώ, 3 κινητά και κάμποσα έγγραφα αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις. Εντόπισε επίσης 74 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου. Στις 54 από αυτές ο ασθενής πέθανε και σε 26 από αυτές το προαναφερθέν γραφείο κηδειών είχε πάρει τη δουλειά. Τελικά, οι συλληφθέντες με την ανάλογη δικογραφία οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με το Newsit, ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών έχει αποδεχθεί ότι μάθαινε πληροφορίες από τον υπάλληλο. Αρνείται όμως ότι τον δωροδοκούσε, αν και δήλωσε ότι πλήρωνε τα έξοδα στις κοινωνικές τους συναναστροφές.

Τι έκανε, κέρναγε αστακομακαρονάδες;

 

(πηγή)

 

Best of internet