Quantcast
THE STREAM

Ο Κασσελάκης παθαίνει Στάλιν από τις ΗΠΑ, προσπαθεί να διαγράψει τον μισό ΣΥΡΙΖΑ

Την περίοδο των κλόουν εκκαθαρίσεων περνάει η Κουμουνδούρου


THE NEWSROOM · 24 Οκτωβρίου 2023

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να παραδεχτούμε κάτι στον Στέφανο Κασσελάκη. Μέσα σε 3 βδομάδες κατάφερε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα 100% fun κόμμα. Γιατί μπορεί τα όσα γίνονται αυτές τις μέρες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην είναι καθόλου καλά για την μακροημέρευσή του, αλλά είναι σίγουρα πάρα πολύ διασκεδαστικά.

Όπως γράφαμε χτες, η αποχώρηση του Σ. Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε έναν νέο γύρο ξεκατινιάσματος, με το αποκορύφωμα να είναι η δήλωση του Ν. Φίλη ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας στο κόμμα. Κάπου εκεί (στην Αμερική που βρίσκεται δηλαδή), ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσει την τύχη του στις εκκαθαρίσεις, οπότε έστειλε στο πυρ το εξώτερο τους Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη:


Εδώ το πράγμα γίνεται ακόμη πιο αστείο, διότι ο Κασσελάκης δε μπορεί να τους διαγράψει έτσι απλά από μόνος του. Μπορεί μόνο να κάνει μια πρόταση στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ για προτάσεις διαγραφής που αφορούν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας θα πρέπει να υπάρξει (μη δεσμευτική) γνωμοδότηση και από τα εν λόγω όργανα. Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Αντώνης Κοτσακάς βγήκε και ψιλοχοντροάδειασε τον πρόεδρα με την εξής φράση:

«H κρίση του προέδρου του κόμματος πως κάποιος είναι εκτός της γραμμής είναι αξιολογική και δεν δεσμεύει κανέναν.»

Άρα, ο Κάσσελ μπορεί να πάει θεσμικό κουβά με την απόπειρα εκκαθάρισης. Αυτό βέβαια δεν απέτρεψε τους υπό εκκαθάριση να τα πάρουν στο κρανίο και να κάνουν οργισμένες δηλώσεις. Εμείς ξεχωρίσαμε αυτή του Δ. Βίτσα, ο οποίος μίλησε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών:

«Οι διαγραφές γίνονται λίγο πριν από το Συνέδριο και αν το προχωρήσουν δεν παμε στο Συνέδριο με ίσους όρους. Το καινούργιο δικαίωμα που αποκτά ο πρόεδρος του κόμματος να διαγράφει όποιον θέλει ή όποιο νομίζει ότι κάτι έκανε, δεν βοηθάει ώστε το κόμμα να είναι δημοκρατικό και σύνθετο.»

Και αυτή του Σκουρλέτη είχε πλάκα:

«Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα. Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί.»

Εντωμεταξύ, την ίδια στιγμή που γίνονται όλα αυτά, ακούγεται α) ότι ο Ε. Τσακαλώτος θα την κάνει από τον ΣΥΡΙΖΑ και β) ότι η αντιπολιτευόμενη στον Κασσελάκη ομάδα Ομπρέλα σκέφτεται να δημιουργήσει νέο κόμμα.

«Πεπεισμένοι/-ες για την ιστορική σημασία της ιδρυτικής σύμβασης του ΣΥΡΙΖΑ ως συνασπισμού πολιτικών δυνάμεων της ευρύτατης Αριστεράς, από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία ως τη ριζοσπαστική αριστερά, δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά στο ίδιο κόμμα και να εκπροσωπούμαστε από μια ηγεσία που υποβάλλει αίτηση διαζυγίου από κάθε πολιτικό σκεπτικό που σχετίζεται με την Αριστερά, τις αξίες, τις ιδέες, το ήθος και το ύφος της.»

Είναι κάπως αμήχανο, αλλά αυτή τη φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλλον έχει δίκιο:


Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η κατάσταση δεν είναι πάρα πολύ αστεία:



Best of internet