Quantcast
THE STREAM

Ταυτοποιήθηκαν 21 άτομα που πλήρωναν για το σόου του Hayate, αναμένουν δικογραφία

Έχει φύγει το παιδί


THE NEWSROOM · 8 Φεβρουαρίου 2024

Προχωράει η υπόθεση που έχει ήδη πάρει το όνομα Hayategate (γιατί το Αρχηγοgate δεν ακούγεται το ίδιο καλά), αγαπητές φίλες και φίλοι. Ως γνωστόν, ο 35χρονος YouTuber κατηγορείται για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο αδίκημα στοιχειοθετείται γιατί ο Hayate φέρεται να κακοποιούσε ΑΜΕΑ κατά παραγγελία των streamers, οι οποίοι έδιναν λεφτά για να δουν τα θύματα του YouTuber να κακοποιούνται με έναν συγκεκριμένο τρόπο σε live μετάδοση.

Άρα, η υπόθεση τους περιλαμβάνει κι αυτούς. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αρχές έχουν ήδη ταυτοποιήσει 21 άτομα που πλήρωναν για τις υπηρεσίες που αναφέρθηκαν και θα σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία με συγκεκριμένες κατηγορίες. Ο ίδιος ο Hayate θα πάει βόλτα στο γραφείο του ανακριτή αύριο Παρασκευή (9/2).

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Άννα – Μαρία Φίλιππα, ο YouTuber φέρεται να υποστηρίζει ότι δε γινόταν κακοποίηση γιατί ήταν κάτι σαν ισότιμη, συναινετική, συλλογική διασκέδαση:

«Δεν είναι σίγουρο εάν θα απολογηθεί την Παρασκευή, θα δούμε. Ο πελάτης μου δεν θεωρούσε πως τους κακοποιούσε, ήταν ένα είδος συνεργασίας και δεν γελούσε κανείς μαζί τους, αλλά γελούσαν όλοι μαζί..

Άλλο το γελάω μαζί σου, σε εκθέτω και γελάω μαζί σου, και άλλο να διασκεδάζουν όλοι μαζί. Στον βαθμό που εγώ γνωρίζω από τη δικογραφία, υπήρχε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους και δεν ξέρω ακόμα από πού προκύπτει ο όρος ότι δεν είχαν βούληση και γιατί χρησιμοποιείται ο όρος νοητική υστέρηση. Εγώ μπορώ να πω, βλέποντας κάποιον στον τηλεόραση και θεωρεί ότι υστερεί νοητικά.

Ο εντολέας μου υποστήριζει πως όλα αυτά γινόντουσαν ιδίαν βουλήσει και ότι εάν υπήρχαν ιδιαιτερότητες και πράγματα που εγώ και εσείς δεν θα κάναμε, υποστηρίζει πως είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίσοι. Θεωρούσαν και θεωρούν ότι ήταν και είναι κάτι που απολάμβαναν.»

Ακούγεται πειστικό, ίσως πείσει και τους δικαστές να δώσουν donation.

Best of internet