Quantcast
THE STREAM

Έφυγε πρωί πρωί από κοντά μας ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε ηλικία 84 ετών

Μαύρη μέρα για τα γαμωσταυρίδια της πολιτικής ζωής του τόπου


THE NEWSROOM · 31 Μαΐου 2023

Εις τόπον χλοερόν αποφάσισε να αποδημήσει λίγο πριν αγγίξει τα 85 ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Η ανακοίνωση έγινε από την οικογένειά του μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, αν και αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι ο ομώνυμος δικτάτορας ήταν παππούς του. Εξελέγη πολλές φορές βουλευτής και υπήρξε υφυπουργός, υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις. Τα τελευταία χρόνια είχε κάνει πολιτική στροφούλα:

Δύο από τις πιο διαβόητες στιγμές της πολιτικής του σταδιοδρομίας ήταν ο ασαφής ρόλος του στην υπόθεση Οτσαλάν (ο ίδιος αρνούνταν τις ευθύνες του αλλά η υπόθεση παραείναι σάπια) και φυσικά, το κλασικό πια «μαζί τα φάγαμε»που είχε πει το 2010, το οποίο ήταν κάτι σαν συλλογική ευθύνη για τα μνημόνια or sth:

«Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας “πώς τα φάγατε τα λεφτά;”, που μας ρωτάει ο κόσμος, είναι αυτή: “Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.”»

Αν και κατά τη γνώμη μας, άλλες είναι οι αληθινά κλασικές στιγμές του Θεόδωρου Πάγκαλου:

Και φυσικά:

Αυτός κι αν είναι τρόπος να μείνει κανείς αθάνατος.

 

Best of internet