Quantcast
THE STREAM

Αποφυλακίζεται με όρους ο φυρεράκος Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής

Να προλάβει να φάει αρνί το Πάσχα θα σκέφτηκε το δικαστήριο


THE NEWSROOM · 2 Μαΐου 2024

Με την πιο γλυκιά είδηση μπήκε ο Μάιος αγαπητές φίλες και φίλοι. Ο αθυποφύρερ Νίκος Μιχαλολιάκος βγαίνει από τη φυλακή με απόφαση του Συμβουλίου  Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα. Υπενθυμίζουμε ότι με βάση την πρωτόδικη απόφαση στην δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Μιχαλολιάκος είχε φάει 13 χρόνια και 6 μήνες ως διευθυντικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης.

Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου περιλαμβάνει περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων την απαγόρευση εξόδου, την παραμονή σε συγκεκριμένο μέρος, την απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορούμενους του και άλλους. Αυτό που σίγουρα θα προκαλέσει προβληματισμό, αν όχι υποψίες είναι ότι η διαφωνία του εισαγγελέα βασίζεται σε μια σειρά κάπως λογικών επιχειρημάτων που τεκμηριώνονται με πηγές. Όπως πχ, ότι δηλώνει αμετανόητος και ότι τον έχουν κλείσει μέσα επειδή διώκεται πολιτικά με όρους σκευωρίας.

Όμως το Δικαστικό Συμβούλιο, αποφάσισε ότι η αμετανόητη στάση του δε σημαίνει ότι θα διαπράξει και πάλι εγκλήματα και ότι οι αμφιβολίες θα πρέπει να είναι υπέρ του και όχι κατά του. Σε κάθε περίπτωση, ο εισαγγελέας μπορεί να κάνει έφεση κατά του βουλεύματος. Επίσης, αναφέρεται στον Τύπο ότι ο αρχιναζί αποφυλακίζεται με την ευνοϊκότερη δυνατή νομοθεσία που ίσχυε το 2018 και 2019.

Καλό Πάσχα συνέλληνες!!

 

 

Best of internet