Quantcast

28 Years Later: O Danny Boyle και ο Alex Garland επιστρέφουν για να ξεκινήσουν νέα ζόμπι τριλογία

Μακάρι να έχουμε και επιστροφή Cillian Murphy μαζί

THE NERDSTREAM

11 Ιανουαρίου 2024

Το έτος ήταν 2002, ο πανικός του millennium ακόμα δεν είχε ξεθωριάσει, και μια μικρή ανεξάρτητη βρετανική ανεξάρτητη μετα-αποκαλυπτική ταινία είχε έρθει για να επαναστατικοποιήσει το ζόμπι genre. Ήταν το 28 Days Later, την σκηνοθεσία υπέγραφε ο Danny Boyle και το σενάριο ο Alex Garland. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί ήδη μια φορά στο The Beach του 2000 και στο Sunshine του 2007, πριν ο πρώτος σηκώσει τα Όσκαρ για το Slumdog Millionaire και ο δεύτερος στραφεί στην σκηνοθεσία με τα Ex Machina και Annihilation.

Στο sequel 28 Weeks Later του 2007 οι Boyle και Garland είχαν ρόλο executive producer, ενώ έκτοτε δεν συνεργάστηκαν ξανά. Αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα, αφού όπως μαθεύτηκε αυτές τις μέρες οι δύο δημιουργοί σχεδιάζουν μια νέα ταινία στο “28 ___ Later” σύμπαν, 22 χρόνια μετά την πρώτη, η οποία θα ονομάζεται 28 Years Later. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, δεν θα είναι το τρίτο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε στα 00s αλλά η αρχή μιας καινούριας τριλογίας ζόμπι ταινιών.

Προς το παρόν δεν έχει ακουστεί κάτι σχετικά με το αν ο Cillian Murphy θα επιστρέψει για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία (θυμίζουμε ότι το cult classic 28 Days Later ήταν ένα από τα φιλμ που τον ανέδειξαν ως ηθοποιό), αλλά ο ίδιος έχει αναφέρει ξανά στο παρελθόν την επιθυμία του να συνεργαστεί ξανά με τον Boyle και τον Garland (και τα ζόμπι) οπότε ελπίζουμε για το καλύτερο. Η ταινία πάει για mid-budget κλίμακα των 75 εκ. δολαρίων, οπότε μην περιμένετε ξανά το αυτοσχέδιο indie aesthetic της πρώτης.

Best of internet