Quantcast

Τα Κουραφέλκυθρα εξηγούν ψύχραιμα γιατί η δική τους ταινία είναι καλύτερη από αυτά τα 12 κορυφαία animation

Συγνώμη Disney, πλέον το Κουραφέλκυθρα: The Movie είναι ο βασιλιάς των κινηματογραφικών μικιμάου

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

7 Φεβρουαρίου 2024

Φίλες και φίλοι των κινουμένων σχεδίων, αγαπητά παιδιά (μικρά και μεγάλα), ετοιμαστείτε για τα σημαντικότερα νέα στο ελληνικό μικιμάου από την εποχή που κάποιος μεγαλοφυής νους αποφάσισε να φτιάξει animated εκδοχές από τις φάρσες του Φουσέκη. Τα Κουραφέλκυθρα, το αγαπημένο κόμικς διαρκείας που δεν είναι καν λέξη, έκαναν το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο και μετατράπηκαν σε ταινία, αποτελώντας άλλη μια ζωντανή απόδειξη πως το σινεμά έχει στερέψει από πρωτότυπες ιδέες και θα είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης αν δεν υπήρχαν η λογοτεχνία και τα κόμικς για να το τροφοδοτούν με source material. Και κάπως έτσι εγένετο Κουραφέλκυθρα: The Movie.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cinobo (@cinobo)


Όχι, δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικη φάρσα, παρότι ξεκίνησε ως τέτοια. Πριν από δύο χρόνια, τα Κουραφέλκυθρα μαζί με το Cinobo ανέβασαν ανήμερα Πρωταπριλιάς στα social media ότι έρχεται μια ταινία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στα κόμιξ του Αντώνη Βαβαγιάννη. Και χοντρικά την επόμενη χρονιά είπανε “χαχα, πολύ αστείο, πάμε να το κάνουμε κανονικά τώρα”. Και πράγματι, στις 24 Ιανουαρίου, το Κουραφέλκυθρα: The Movie, ένα φιλμ μικρού μήκους διάρκειας πέντε λεπτών που μεταξύ άλλων αποτελεί την πρώτη original παραγωγή του Cinobo, έγινε διαθέσιμο αποκλειστικά στην εγχώρια streaming πλατφόρμα (έγινε και μια υπερ-κυριλάτη αβάν-πρεμιέρ στην οποία δε μας κάλεσε κανείς, παρότι [νομίζαμε ότι] είμαστε φίλοι).

Ας τα αφήσουμε αυτά στο παρελθόν όμως. Το σημαντικό είναι ότι ο πολύ εκλεκτός φίλος και παλαιόθεν συνεργάτης του Nerdcult και του Luben, Αντώνης Βαβαγιάννης, έκανε το μεγάλο true kino βήμα και πλέον βρίσκεται στην παρέα των σπουδαίων του animation: του Walt Disney, του Hayao Miyazaki, του μαν που έφτιαξε τον animated Φουσέκη. Αυτούς ακριβώς τους σπουδαίους, λοιπόν, ζητήσαμε από τον Αντώνη Βαβαγιάννη να δικάσει αλύπητα. Για την ακρίβεια, του ζητήσαμε να μας εξηγήσει, ψύχραιμα και ωραία, γιατί το Κουραφέλκυθρα: The Movie είναι καλύτερο από τα κορυφαία έργα του animated κινηματογράφου. Η απάντηση τελικά ήρθε από τον ίδιο τον Λούθερ, τον διπρόσωπο θεό Ιανό του Κουραφέλκυθρα-verse, ο οποίος μας παραχώρησε την εξής πειραματική εικονογραφημένη συνέντευξη.

Απολαύστε υπεύθυνα και στηρίξτε Κουραφέλκυθρα.

Best of internet