Quantcast

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, φωνή των μικιμάου που μας μεγάλωσαν

Από τον Mumm-Ra μέχρι τον Optimus Prime, αποτέλεσε έναν από τους κλασικότερους voice actors της χώρας

THE NERDSTREAM

23 Αυγούστου 2021

Το Σάββατο που μας πέρασε, έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος σε ηλικία σε ηλικία 65 ετών. Η όψη του ηθοποιού φέρνει στο μυαλό των περισσότερων τους τηλεοπτικούς ρόλους που έπαιξε σε σειρές σαν τα  Έλα στη θέση μου, Κανείς δε λέει σ’ αγαπώ, Πενήντα-Πενήντα, Μυστικά της Εδέμ, Δροσουλίτες, Τελευταίο Αντίο, έχοντας ταυτόχρονα και μια μακροχρόνια πορεία στο ελληνικό θέατρο.

Ταυτόχρονα, όμως, ο Τριανταφυλλόπουλος υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές φωνές των παιδικών μας χρόνων, αφού υπήρξε voice actor σε πάμπολλες animated σειρές και ταινίες που μας μεγάλωσαν, ακόμα κι αν δεν είχαμε συνδέσει ποτέ το πρόσωπο με την φωνή. Οι τρεις χαρακτηριστικότερες ήταν αυτές του Optimus Prime από τα Transformers, του Mumm-Ra από τους Thundercats και του Μαύρου Πιτ από τον Μίκι Μάους της Disney.

Εκτός αυτών, ο Τριανταφυλλόπουλος μεταξύ άλλων δάνεισε τη φωνή και στον Τίγρη στο Γουίνι το Αρκουδάκι, τον Κύριο Πατάτα στο Toy Story, τον Δρ. Τζούμπα στο Λίλο και Στιτς, τον Cogsworth στην Πεντάμορφη και το Τέρας και τον Τζάνγκο στον Ρατατούη. Το σύνολο της δουλειάς του για τη Disney μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο που ανέβηκε ανήμερα του θανάτου του κιόλας:

Δείτε παρακάτω πώς τον αποχαιρέτισε ο έτερος μεγάλος μεταγλωττιστής των παιδικών μας χρόνων και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας:

Best of internet