Quantcast
THE STREAM

Κατασκευασμένα από την Bild τελικά τα ρεπορταζ για τις σεξουαλικές επιθέσεις απο πρόσφυγες

Το γερμανικό tabloid ζήτησε συγγνώμη για την υπόθεση


LUBEN CREW · 17 Φεβρουαρίου 2017

Πέφτουμε από τα σύννεφα που η φυλλάδα Bild (που είναι για τη Γερμανία ό,τι ο Κουρής για την Ελλάδα) δημοσίευσε ένα εντελώς φτιαχτό ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρονταν υποτιθέμενες μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις από “50 άντρες που έμοιαζαν με Άραβες”. Η εφημερίδα, ένα χρόνο μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία, αποφάσισε να δημοσιεύσει μια αντίστοιχη είδηση η οποία υποτίθεται ότι συνέβη στη Φρανκφούρτη.

φρανκ

Όπως διαβάζουμε στο New York Times, πριν από μερικές εβδομάδες η εφημερίδα Bild φιλοξενούσε αναλυτικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για το νέο έτος, 50 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες αραβικής καταγωγής οι οποίοι διαμένουν σε κέντρο φιλοξενίας, έκλεψαν και παρενόχλησαν μαζικά γυναίκες σε εστιατόριο της Φρανκφούρτης. Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας σε δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, στις 6 Φεβρουαρίου, όπου αναφέρονταν ότι υπήρξαν σεξουαλικές επιθέσεις, και αφήνονταν να εννοηθεί ότι οι δράστες προέρχονταν από ένα κέντρο κράτησης μεταναστών στην περιοχή.

Στο “ρεπορτάζ” της Bild αναφερόταν η “μαρτυρία” του Jan Mai, ιδιοκτήτη ενός καφέ στο κέντρο της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με την οποία μαρτυρία 50 άνδρες “που έμοιαζαν Αραβικής καταγωγής” επιτέθηκαν σεξουαλικά σε γυναίκες στις 31 Δεκεμβρίου. Επίσης η Build είχε παραθέσει τη “μαρτυρία” μιας γυναίκας η οποία αναφερόταν απλά ως Irina A., 27 χρονών, η οποία έλεγε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και ότι οι άντρες αυτοί την έπιαναν σε όλο της το σώμα.

Τελικά σήμερα η Bild αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη και να παραδεχτεί δημόσια ότι το περιστατικό δεν συνέβη ποτέ στην πραγματικότητα.

bild

Οι εκδότες της Bild ζητούν εμφατικά συγνώμη για το ψεύτικο ρεπορτάζ και τις κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση” αναφέρεται σε μια δημοσίευση που έγινε στο bild.de, στο οποίο παρατίθενται και οι αναφορές της αστυνομίας. “Αυτό το ρεπορτάζ σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τα δημοσιογραφικά στάνταρ της Bild”.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, η οποία έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι επιχειρεί να καλλιεργήσει μίσος ενάντια στους μετανάστες, απολογήθηκε στο Twitter, ζητώντας συγγνώμη για το ρεπορτάζ και υποσχόμενος ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

Σήμερα ο εισαγγελέας της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει συμβεί ποτέ καθώς δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο από τις έρευνες. Ο Εισαγγελέας μάλιστα σε ερώτηση για το κατά πόσο οι αρχές είναι βέβαιες τόνισε

Ενδεικτικά σας αναφέρω πως ένας από τους υποτιθέμενους μάρτυρες της επίθεσης δεν βρισκόταν καν στην πόλη τη συγκεκριμένη περίοδο.

Best of internet