Quantcast
POLITIX

Σύμφωνα με νέα έρευνα για τις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας, είναι αδύνατο να μην μας λατρεύει ο Ομπάμα

Δεν φαντάζεστε σε ποια θέση είμαστε στην Ευρώπη


Τσαγκ · 16 Νοεμβρίου 2016

obama_toast

 

Ωραία σκηνικά ζήσαμε με τα κόκκινα χαλιά και τα αγγλικά του Τσίπρα, αλλά ένας από τους βασικούς λόγους της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα ήταν άλλος. Στην ομιλία του ο Ομπάμα έδωσε τα συγχαρητήρια στην χώρα μας που τηρεί την δέσμευση της ως προς το ΝΑΤΟ και διαθέτει το 2% του ΑΕΠ της κάθε χρόνο για αμυντικές δαπάνες.

Η χώρα μας για τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο αποτελεί το πρότυπο για τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ καθώς κατέχει σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνήτριας Justine Feliu του Bruegel (ευρωπαϊκού think tank με έδρα τις Βρυξέλλες) την πρώτη θέση ως προς το ΑΕΠ της σε εξοπλιστικά προγράμματα.

imagehandler-3

 

Σύμφωνα με την έρευνα η Ελλάδα ξοδεύει το 2,4% του ΑΕΠ της για την αγορά όπλων, με μόνο την Εσθονία (2.,2%) την Πολωνία (2%) και την Αγγλία (2,2%) να ξεπερνούν το 2% από τις ευρωπαϊκές χώρες της συμμαχίας.

Αναλυτικά η λίστα με τις δαπάνες των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ της Αμερικής, του Καναδά και της Τουρκίας από το 2009, το 2015 και ποιες προβλέπονται να είναι οι δαπάνες των κρατών το 2016.

 

pinakas1_4

 

Βλέποντας τα 5.8 δισεκατομμύρια δολάρια που προτίθεται να ξοδέψουμε το 2016 για το χατήρι του ΝΑΤΟ, καταλαβαίνουμε όλοι την πραγματική σημασία της περατζάδας του Ομπάμα στην χώρα μας και των όμορφων δημοκρατικών λόγων του. Απ’ο,τι φαίνεται είμαστε τα καλύτερα του πελατάκια και ήρθε να μας καθησυχάσει από την απρόσμενη εκλογή του Ντόναλντ Τσρααααμπ, μιας και ο επερχόμενος πρόεδρος αναμένεται να επαναφέρει τις ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες στο προσκήνιο.

Best of internet