Quantcast
THE STREAM

Σφαλιάρα από πρώην υποψήφια του ΝΙΚΗ έφαγε βουλευτίνα της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ανάψανε τα αίματα στον κεντροακροδεξιό χώρο


THE NEWSROOM · 22 Απριλίου 2024

Ένα σκηνικό που μας θύμισε την θρυλική Αναστασία Αθήνη – Τσούνη παίχτηκε το πρωί της Κυριακής σε εκκλησία της Καβάλα. Υπενθυμίζουμε ότι κ. Τσούνη είχε γίνει πρόσκαιρα διάσημη επειδή είχε χαστουκίσει δημόσια την Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου:

Κάτι παρεμφερές έγινε και στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο αφού τελείωσε η Θεία Λειτουργία. Μια γυναίκα, η οποία υπήρξε υποψήφια βουλευτής με το κόμμα ΝΙΚΗ κατευθύνθηκε προς την τοπική βουλευτίνα της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη, άρχισε να φωνάζει και τελικά της έριξε μια σφαλιάρα. Όπως είπε η κ. Δεληκάρη, τα αίτια της επίθεσης ήταν το ότι ψήφισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια:

«Πρώτη φορά πήγα σε αυτόν τον ναό, με καλωσόρισε ο ιερέας και χάρηκε που με είδε. Εμφανίστηκε αμέσως η γυναίκα αυτή και μου έδωσε ένα χαστούκι με όση δύναμη είχε. Έγινε πολύ γρήγορα. Φώναζε “έξω, έξω, αίσχος”.

Ήταν αντίδραση για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Βρισκόταν στον ναό μαζί με άλλα δύο άτομα.»

Το ΝΙΚΗ, τόσο μέσω του τοπικού παραρτήματος όσο και μέσω της κεντρικής οργάνωσης, καταδίκασε το περιστατικό επιβεβαιώνοντας ότι η γυναίκα υπήρξε υποψήφια μαζί τους αλλά υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είχε απομακρυνθεί από το κόμμα. Βέβαια, για καλό και για κακό είπαν ότι θα τη διαγράψουν:

«Η ΝΙΚΗ πληροφορήθηκε το καταδικαστέο συμβάν που έλαβε χώρα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σε βάρος της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελικής Δεληκάρη. Είναι αδιανόητη πράξη και απαράδεκτη.

Το γεγονός ότι έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό καταδεικνύει το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος και την έλλειψη σεβασμού της στις Αρχές της Νίκης ώστε να δικαιολογεί την απομάκρυνσή της από τις τάξεις της Νίκης που ούτως ή άλλως είχε λάβει χώρα από καιρό.

Η ΝΙΚΗ άμεσα επιβεβαίωσε τη αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής. Ο πόνος όλων μας για την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων είναι δεδομένος όσο και ο υποκριτικός θρησκευτικός ζήλος που όψιμα επιδεικνύουν αυτοί που τον ψήφισαν.

Η ΝΙΚΗ ως γνήσιο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα θα τα αντιπαλέψει και τα δύο νόμιμα και δημοκρατικά και κάθε άλλη ενέργεια προπηλακισμού ή βίας είναι εκ του πονηρού και δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και το φρόνημα της ΝΙΚΗΣ.»

Θα θέλαμε να είμαστε από μια γωνία να βλέπουμε τις συζητήσεις που έκανε το ΝΙΚΗ με τη συγκεκριμένη σταυροφόρο πριν την κλείσει για υποψήφια.

Best of internet