Quantcast
THE STREAM

Δίκη για Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος, αθώα η μάνα της 12χρονης

Στον κουβά η εισαγγελική πρόταση που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις


THE NEWSROOM · 29 Μαρτίου 2024

(Διπλό) άκυρο στην πρόταση της εισαγγελέως έριξε τελικά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού είχε προτείνει την αθώωση του  Ηλία Μίχου (του κεντρικού προσώπου της υπόθεσης) συγκεκριμένα για το αδίκημα του βιασμού και την ενοχή της μητέρας της 12χρονης για εκπόρνευση της ανήλικης, διακίνηση πορνογραφικού υλικού και άλλα αδικήματα.

Εύλογα, η συγκεκριμένη πρόταση προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις που έφτασαν μέχρι και τις θεωρίες ότι ο Μίχος έχει κάποιου είδους προστασία λόγω διασυνδέσεων με υψηλά κλιμάκια (δε θα ξεχάσουμε τις φωτογραφίες του με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και παπάδες). Σε κάθε περίπτωση το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την πρόταση, με την πιο βασική διαφοροποίηση να είναι η καταδίκη του Μίχου για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

 

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα, ο Μίχος κρίθηκε ως εξής:

Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη,
Ένοχος για Πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων)
Ένοχος για Μαστροπεία
Αθώος Εμπορία ανήλικου
Ένοχος Παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών

Όμως και η διαφοροποίηση ως προς τη μητέρα της 12χρονης έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς η γυναίκα κρίθηκε αθώα για πορνογραφια και για μαστροπεία. Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε κλάματα με το που βγήκε η απόφαση.

Ως προς τους άλλους κατηγορούμενους, ένας “Μιχάλης” κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας και αθώος για απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη. Επίσης, 16 κατηγορούμενοι (“πελάτες“) κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής – η τιμωρία είναι έως 15 έτη και χρηματική ποινή, ενώ ένα ακόμη άτομο κρίθηκε ένοχο για παιδική πορνογραφία. Συνολικά δικάστηκαν πάνω από 20 άτομα.

Ο συνήγορος της μητέρας Απόστολος Λύτρας σχολίασε την δικαίωση της:

«Η μητέρα είναι αθώα, όπως έλεγα από την πρώτη στιγμή, αυτό που έλεγε η 12χρονη ότι η 34χρονη δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, επιβεβαιώθηκε από την απόφαση.»

Όσον αφορά τις ποινές που θα αρπάξει ο Μίχος, αναφέρουμε εδώ ότι η ισόβια κάθειρξη θεωρείται πιθανή.

Best of internet