Quantcast
THE STREAM

Κωνσταντινούπολη: Επικό ταβερνόξυλο με Αρχιμανδρίτη VS Μητροπολίτη μέσα σε ναό

Μα το Θεό, θα τις φας


THE NEWSROOM · 4 Απριλίου 2024

Ποιος είπε ότι οι άνθρωποι του Θεού δεν τα παίρνουν στο κρανίο, αγαπητές φίλες και φίλοι; Πρωταγωνιστές στον ορθόδοξο σκυλοκαυγά που παίχτηκε μέσα σε Ιερό Ναό της Κωνσταντινούπολης ήταν Μητροπολίτης Κυδωνιών (και πρώην Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως) Αθηναγόρας και ο Μέγας Κατηχητής Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος.

Όταν λοιπόν ο πρώτος μπήκε στην εκκλησία για να προσκυνήσει μια εικόνα της Παναγίας, ο δεύτερος του επιτέθηκε και άρχισε να τον κοπανάει, μέχρι που του έσπασε τα γυαλιά και άρχισαν να τρέχουν αίματα. Στη συνέχεια, ο νεωκόρος κατάφερε να τους χωρίσει, όμως οι δύο παπάδες άρχισαν να βρίζονται στα τουρκικά (!), κάτι που ίσως δεν είναι πολύ ελληνορθόδοξο εκ μέρους τους.

Το φοβερό είναι η αφορμή του beef: Ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος είχε αποφασίσει ότι μια συγκεκριμένη ακολουθία θα γίνεται στις 3 το μεσημέρι, ενώ ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας πρότεινε να γίνεται στις 4 το μεσημέρι. Οπότε, την Τρίτη το απόγευμα ο δεύτερος αγνόησε την απόφαση του πρώτου και εμφανίστηκε στο ναό στις 4, πετώντας μάλιστα στον Χρύσανθό την καλύτερη passive aggressive ατάκα:

«Χρύσανθε δεν θα σε χρειαστώ, μπορείς να φύγεις»

Όπως καταλαβαίνετε, κάπου εκεί ξέσπασε ο πόλεμος. Πάντως, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 λένε ότι ο Χρύσανθος έχει γενικώς θέμα με νευράκια (σοκ) και μάλιστα προδεκαετίας παραλίγο να πλακώσει κι άλλον έναν Μητροπολίτη. Προς το παρόν αναζητείται από την Τουρκική αστυνομία μετά από μήνυση που έκανε ο Αθηναγόρας. Το όλο σκηνικό φαίνεται να έχει προκαλέσει απίστευτο πονοκέφαλο στο Πατριαρχείο και τον επικεφαλής του κ. Βαρθολομαίο.

Η παροιμία βέβαια λέει ότι «και ο Άγιος φοβερά θέλει», μην υποτιμάτε την boomer σοφία.

Best of internet