Quantcast
THE STREAM

Κυκλοφορεί αυθεντική έκθεση της CIA που o γέρος Καραμανλής αναφέρεται ως πράκτορας των Ναζί (PHOTO)

Ακόμα κι αν τελικά προκύψει θεωρία συνωμοσίας, είναι από τις πιο πειστικές που έχουμε δει


felix · 29 Οκτωβρίου 2015

Από τα πιο κουφά πράγματα που έχουμε διαβάσει είναι αυτό. Όχι ότι θα πέφταμε από τα σύννεφα αν η πληροφορία επιβεβαιωνόταν προφανώς, καθώς είναι γνωστές οι εξαιρετικές σχέσεις της Ελληνικής Δεξιάς με τις ναζιστικές αρχές κατοχής, αλλά και πάλι όταν διαβάζεις πληροφορίες από το επίσημο site της CIA, μένεις λίγο μαλάκας:

karamanlis2

karamanlis3

 

Το έγγραφο το οποίο αναφέρεται στην έκθεση της CIA προέρχεται από τα πρακτικά της δίκης του Άντολφ Άιχμαν, αξιωματικού των SS και θεωρούμενου ως ο αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

AP629942197170

 

Στα πλαίσια της δίκης, ο έλληνας διπλωματικός υπάλληλος  Ιωάννης Μοσχόπουλος έμαθε πως τα ονόματα των Καραμανλή και Τσαλδάρη (που έχουν δώσει τα ονόματα τους σε 2349 δρόμους και πλατείες) αναφέρονται σε λίστα που υπάρχει στη διάθεση του δικαστηρίου σα συνεργάτες των Γερμανικών αρχών κατοχής και πιο συγκεκριμένα σα συνεργάτες του υπεύθυνου της γενοκτονίας των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, Μαξ Μέρτεν, που συνδέεται με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή σε άλλη μία εξαιρετικά βρώμικη υπόθεση, την υπόθεση Μέρτεν

mertrnekla.

Στο κείμενο παραπάνω αναφέρεται πως μετά από απαίτηση της Ελληνικής πλευράς, το Ισραήλ υποσχέθηκε πως δε θα αποκαλύψει το παράρτημα καίει τον Καραμανλή.

Konstantinos_Karamanlis

Με μια πρόχειρη έρευνα, αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι η αυθεντικότητα της έκθεσης της CIA (υπάρχει στο ίδιο της το site). Aπό την άλλη, δεδομένου ότι η έκθεση αυτή έχει αποχαρακτηριστεί από απόρρητη που ήταν εδώ και 9 χρόνια, είναι προφανώς περίεργο το ότι δεν έχει γίνει χαμός με αυτή, καθώς θα έβαζε μπουρλότο στο μεγαλύτερο ίσως πολιτικό τζάκι της νεοελληνικής ιστορίας.

Κάθε πληροφορία δεκτή.

Best of internet