Quantcast
THE STREAM

Κρήτη: Εμπρηστική βόμβα από drone έριξαν σε επιχείρηση ψύχραιμοι ανταγωνιστές

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΝΑΜΕ


THE NEWSROOM · 29 Απριλίου 2024

Την πρώτη απόπειρα βομβαρδισμού μέσω drone στην Ελληνική επικράτεια είχαμε αυτό το ΣΚ, αγαπητές φίλες και φίλοι. Σύμφωνα με το neakriti.gr, το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Μαργαρίτες της Κρήτης, όπου κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε μια επιχείρηση με ζωοτροφές από ψηλά.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι χρησιμοποίησαν drone του εμπορίου για να κατεβάσουν εμπρηστικό μηχανισμό στο προαύλιο της επιχείρησης ΒΙΟΖΩΕΛ. Ο εμπρηστικός μηχανισμός ήταν τύπου μολότοφ, δηλαδή ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό και ένα χρονόμετρο, ο οποίος όμως ήταν πρόχειρα φτιαγμένος με αποτέλεσμα ο εμπρησμός να αποτύχει.

Η απόπειρα εμπρησμού έγινε αντιληπτή το πρωί της Κυριακής, όταν ο πρώτος υπάλληλος πλησίασε και είδε ότι το προαύλιο διαθέτει πλέον και έναν εμπρηστικό μηχανισμό. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και εντέλει ο πυροτεχνουργός που ήρθε από τα Χανιά εξέτασε το DIY μαραφέτι και διαπίστωσε ότι α) το μπουκάλι περιείχε πετρέλαιο και β) ότι δεν υπήρχε πυροκροτητής. Άρα, ήταν πολύ δύσκολο να λειτουργήσει.

Εντέλει, οι κάμερες του του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης έδωσαν και το σχετικό footage:

Όπως όλα δείχνουν, η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει αποφασισμένους haters. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, άγνωστοι είχαν πυροβολήσει τις νέες εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Μεσοχωριό του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Γαζώνοντας τον χώρο, είχαν κάνει ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ σε δεξαμενές για ελαιόλαδο και πάνελ κτιρίων.

Ακούγεται ψύχραιμο μέρος η Κρήτη.

 

Best of internet