Quantcast
THE STREAM

Δυστυχώς, ΔΕΝ έγινε ξανά προσκύνημα στο Αγρίνιο σε κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος

Πότε θα φτιαχτούν Αγρινιώτικα Hoaxes;


THE NEWSROOM · 19 Δεκεμβρίου 2023

Μία φορά γίνονται αυτά τα ωραία αγαπητές φίλες και φίλοι, όχι κάθε τόσο. Αναφερόμαστε στο θρυλικό πλέον περιστατικό με τους πιστούς που προσκύνησαν ένα κάστανο που είχε βράσει ο γνωστός σε όλα μας Παΐσιος. Το ίδιο το προσκύνημα προκάλεσε με τη σειρά του περισσότερες φοβερές εξελίξεις, όπως μια μήνυση από έναν Πατρινό θεολόγο που παραλλήλισε το γεγονός με μαγεία και μια διασκεδαστική διευκρινιστική ανακοίνωση από τον υπεύθυνο για την γιορτή καστάνου Ιερό Ναό.

????????????????????????????????????

Τότε, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου είχε πει τα εξής για το περίφημο κάστανο:

«Κατά την Αγρυπνία, εκτέθηκαν για προσκύνηση η εικόνα του Οσίου Παϊσίου, λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη και του Οσίου Παϊσίου, καθώς και ένα αντικείμενο, δοσμένο από τον Όσιο Παΐσιο: τον Οκτώβριο του 1990, ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί.

Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, 27 χρόνια μετά, παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό. Έτσι, ακόμη και εκείνο το απλό γεγονός μαρτύρησε σε βάθος χρόνου, τη συνεχή παρουσία του Θεού, την οποία δυστυχώς κάποιοι, όχι μόνο την αρνούνται αλλά φθάνουν ακόμη και να εμπαίζουν.»

Γιατί τα θυμόμαστε όλα αυτά σήμερα; Ο λόγος είναι ότι η είδηση του προσκυνήματος (το οποίο συνέβη το καλοκαίρι του 2017) επανήλθε σήμερα το πρωί όχι ως κονσέρβα, αλλά ως καινούριο γεγονός. Παραθέτουμε σχετικό screenshot από το αρμόδιο επί του θέματος agrinionews.gr:

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω άρθρο η γκάφα φαίνεται από το copy paste:

Σύμφωνα με την Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας τον Οκτώβριο του 1990, «ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, 27 χρόνια μετά, παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό. Έτσι, ακόμη και εκείνο το απλό γεγονός μαρτύρησε σε βάθος χρόνου, τη συνεχή παρουσία του Θεού, την οποία δυστυχώς κάποιοι, όχι μόνο την αρνούνται αλλά φθάνουν ακόμη και να εμπαίζουν», όπως αναφέρει η Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

27 χρόνια μετά το 1990 μας πάει στο 2017. Δεν ξέρουμε ποιος ευθύνεται για αυτό το λάθος, το οποίο φυσικά αναπαράχθηκε όπως ήταν σε μια σειρά από site, αλλά σίγουρα θέλουμε να τον δικάσουμε γι’αυτό.

Διότι πολύ θα θέλαμε να έχει υπάρξει δεύτερο προσκύνημα καστάνου βρασμένου από Παΐσιο στο Αγρίνιο, φυσικά.

 

Best of internet