Quantcast
THE STREAM

5 χρόνια κάθειρξη έφαγε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος σε πρώτο βαθμό για τη γνωστή υπόθεση

Όλο και δυσκολεύουν τα πράγματα για τον πρώην παρουσιαστή


THE NEWSROOM · 21 Νοεμβρίου 2023

Αντιμέτωπος με την πρώτη αληθινά βαριά καταδικαστική απόφαση ήρθε χτες ο πρώην παρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος. Το πρώην μέλος του ΑΜΑΝ καταδικάστηκε σε πενταετή κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, το οποίο δέχτηκε την πρόταση του εισαγγελέα ότι ο κατηγορούμενος ήθελε να βλάψει την 39χρονη πρώην σύντροφό του δημοσιεύοντας στο διαδίκτυο υλικό με τις προσωπικές της στιγμές. Επίσης, οι δικαστές δεν δέχτηκαν κανένα ελαφρυντικό.

Βέβαια, προς το παρόν ο Παναγιωτόπουλος είναι και πάλι ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και την επιβολή εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ, διότι αναμένεται να κάνει έφεση στην απόφαση. Παρότι καταδικάστηκε από δευτεροβάθμιο δικαστήριο, θεωρείται ότι στην πράξη δικάστηκε σε πρώτο βαθμό διότι μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα υπήρξε αναβάθμιση της κατηγορίας (παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατ’ εξακολούθηση) από πλημμέλημα σε κακούργημα, πράγμα που σημαίνει ότι η πρώτη απόφαση (φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή και πρόστιμο 10 χιλιάρικα τον Φεβρουάριο του ’22) ακυρώνεται και ο κατηγορούμενος πάει σε ανώτερο δικαστήριο. Πρακτικά, δικάζεται από την αρχή.

Όταν το θύμα του άκουσε την απόφαση ξέσπασε σε δάκρυα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αίτημά της, η διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Ο ίδιος δεν είπε τίποτα. Η δε υπερασπιστική του γραμμή, σύμφωνα με τον συνήγορό του είναι ότι α) αποδέχεται την πράξη του, όμως β) δεν είχε σκοπό να τη βλάψει και γ)  αποδίδει το κίνητρό του σε «πάθος» που προκύπτει από διαγνωσμένη ψυχική νόσο. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, όσο πειστικό ακούγεται σε σας, άλλο τόσο ακούστηκε και στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είχε ανεβάσει ιδιωτικό υλικό της πρώην συντρόφου του επανειλημμένα από το 2012 έως το 2019, τα οποία ανακαλύφθηκαν το 2018. Σε βάρος του εκκρεμούν επίσης άλλες δύο παρόμοιες υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021, οι οποίες θα δικαστούν επίσης ως κακουργήματα.

(Πηγές: 1, 2)

 

 

Best of internet