Quantcast
THE STREAM

Δεύτερο ντου σε παραλία ενάντια στις ομπρελοξαπλώστρες έκαναν οι φορμαρισμένοι Παριανοί

Στην Πάρο και στη Νάξο με την πετσέτα μου θα αράξω


THE NEWSROOM · 31 Ιουλίου 2023

Έχουν πάρει φόρα και δε σταματάνε με τίποτα. Η ομάδα στην οποία αναφερόμαστε είναι η γνωστή πλέον κίνηση πολιτών από την Πάρο, η οποία παλεύει να κάνει mainstream την ανακατάληψη παραλιών από τις ομπρελοξαπλώστρες που στήνουν τα μπιτσόμπαρα. Υπενθυμίζουμε ότι έχουν κάνει σοβαρή προεργασία: Με την κατασκευή ενός ψηφιακού χάρτη, είναι πλέον 100% σαφής το ποιος και σε τι βαθμό καταπατά τις παραλίες του νησιού.

Όμως εκτός από χάρτες, η Κίνηση Πολιτών Πάρου διοργανώνει και κινητοποιήσεις, δηλαδή συμβολικές ανακαταλήψεις που έχουν σκοπό να κάνουν σαφές ότι οι παραλίες ανήκουν και στους πληβείους με την πετσέτα τους και όχι μόνο στους επιχειρηματίες. Η πρώτη έγινε πριν μια βδομάδα στην παραλία Σάντα Μαρία. Χτες, οι (ανα)καταληψίες έκαναν απόβαση από την ξηρά στην παραλία Μαρτσέλο. Το κεντρικό τους σύνθημα είναι «Επανακτούμε τις παραλίες» («Reclaim the Beach»), ενώ το κάλεσμα ανέφερε τα εξής:

 «Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στο δημόσιο χώρο, το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας που καταπατούνται από άπληστους, κοινωνικά ανεύθυνους επιχειρηματίες που καταλαμβάνουν παραλίες στο σύνολό τους  ή υπερβαίνουν τα όριά τους μέχρι και 100 φορές περισσότερο από την έκταση που νομίμως μισθώνουν.»

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Ενώ όπως δήλωσε στον Alpha το μέλος της Κίνησης «Save Paros Beaches», Δαμιανός Γαβαλάς:

«Έχουμε αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου που αγνοούνται συστηματικά από επιχειρηματίες, οι οποίοι αποφασίζουν να βάζουν ομπρέλες και ξαπλώστρες και να καταλαμβάνουν ουσιαστικά τις ελεύθερες παραλίες, κάτι που συνέβη και στην περίπτωση της Σαντα Μαρίας. Δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι μία κατάσταση που διολισθαίνει χρόνο με το χρόνο και χειροτερεύει συνεχώς


Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση τους φαίνεται να έχει και άλλου είδους συνέπειες. Σύμφωνα με τη Lifo, την Παρασκευή μπουζουριάστηκαν δύο επιχειρηματίες «γιατί λειτουργούσαν επιχειρήσεις οι οποίες καταλάμβαναν παράνομα τμήμα ζώνης αιγιαλού με ομπρέλες – ξαπλώστρες, κατά περίπτωση». Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι ο ένας εκ των δύο είναι αυτός που κατά τη διάρκεια της προηγούμενης παρέμβασης είχε δηλώσει «ας έρθει η αστυνομία να με πιάσει».

 

Λογικά η φάτσα του όταν ήρθαν να τον δέσουνε:

Best of internet