Quantcast
THE STREAM

Μύκονος: Έφυγε ο mega-φράχτης από τον Πάνορμο, πενθεί ο νεοελληνικός πολιτισμός

Η Ελλάδα του 2023 δεν εκτιμά τα σύγχρονα Θαύματά της


THE NEWSROOM · 11 Ιουλίου 2023

Πάει ο περιβόητος φράχτης από την παραλία που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε, αγαπητές φίλες και φίλοι. Το Σινικό Τείχος που είχε ορθώσει το beach bar Principote κατεδαφίστηκε, οπότε οι κοινοί θνητοί μπορούν να πάρουν την ταπεινή ομπρελίτσα τους και να κάνουν μπάνιο, όπως φαίνεται κι από σχετικό ποστ στα social media:


Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω μπιτσόμπαρο είχε σφραγιστεί λίγο πριν τα εγκαίνιά του, καθώς οι αρχές (και όλη η Ελλάδα) έμαθαν τα ολυμπιακών διαστάσεων αυθαίρετα που είχαν φτιαχτεί στον χώρο. Νίκησαν οι πληβείοι το γκλάμουρ, δηλαδή; Όχι ακριβώς.Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, το μπιτσόμπαρο ενδέχεται να βρήκε τον τρόπο να ξανανοίξει.

Κι επειδή δε θέλουμε να σας κρατάμε σε αγωνία, η πατέντα που βρέθηκε είναι ότι η επιχείρηση θα λειτουργήσει σε συγκεκριμένα οικόπεδα που φρόντισε να κατεδαφίσει τα αυθαίρετά της, ενώ δε θα λειτουργήσει σε άλλα οικόπεδα που δεν τα έχει γκρεμίσει ακόμη! Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες και φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμη Μπακογιάννη:

«έχει διαβιβαστεί στο δήμο με την υπόμνηση, η οποία ευθυγραμμίζεται με σχετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ότι σε κάθε περίπτωση η άδεια λειτουργίας επιχειρήσεων εντός των παραπάνω ΚΑΕΚ δεν μπορεί να εξαρτάται από άλλα ΚΑΕΚ, στα οποία υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές. Ούτε μπορεί να επεκταθεί η λειτουργία της επιχείρησης σε αυτά.»

Το δε άρθρο σχολιάζει το εξής:

«Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν όλα είναι ακριβώς όπως περιγράφονται (δηλαδή το Principote αποτελούνταν όντως από διαφορετικές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν σε διαφορετικά διπλανά οικόπεδα χωρίς να έχουν φορολογική σχέση η μία με την άλλη), πρόκειται για μια αδιανόητη μεθόδευση, καθώς όλες οι επιχειρήσεις λειτουργούσαν κάτω από το ίδιο όνομα και δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται διαφορετικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες Πάνορμος και Apollon ανήκουν και οι δύο κατά 99% στην ίδια εταιρεία με έδρα τις Σεϋχέλλες και έχουν διαφορετικό διαχειριστή, ενώ η Principote σε έτερη offshore με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Οπως είχε αποκαλύψει η «Κ», «Μύκονος: Εχτιζαν πολύ, γκρέμιζαν λίγο, ξαναέχτιζαν», 10.4.2023), το Principote λειτουργούσε έως το 2017 άλλη εταιρεία, η οποία έκλεισε μετά την επιβολή προστίμων για να υποκατασταθεί από την Πάνορμος Τουριστική ΙΚΕ.»

Σε κάθε περίπτωση, προς το παρόν ο Δήμος Μυκόνου φαίνεται ότι δεν ήθελε να πάρει ακόμη απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα. Η επαναλειτουργία του μπιτσόμπαρου αναβάλλεται για κάποιες μέρες, το λιγότερο.

Υπενθυμίζουμε εδώ την άλλη απίθανη πατέντα από τη Ρόδο, όπου τα μπαρ σφραγίζονταν μεν, αφού είχε ολοκληρωθεί στο 100% η σεζόν δε.

 

Best of internet