Quantcast
THE STREAM

Κρήτη: Έστειλαν ανασφάλιστο εργαζόμενο που κάηκε με λάδι σε ψυγείο με κρέατα αντί νοσοκομείο

Η νέα ευρεσιτεχνία που σκέφτηκαν τα τζιμάνια της βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδας


THE NEWSROOM · 30 Ιουνίου 2023

Τι θα μείνει αν αποσυνθέσεις την ελληνική τουριστική βιομηχανία; Χίλιες και μία πατέντες για να βγαίνουν φράγκα χωρίς να πληρώνονται ασφαλιστικές εισφορές. Αυτή τη φορά, ένας εργαζόμενος (πιο συγκεκριμένα, ένας μάγειρας που δούλευε σε κουζίνα ξενοδοχείου στην Κρήτη) το ένιωσε κυριολεκτικά στο πετσί του όταν έπαθε εγκαύματα από καυτό λάδι.

Το στόρι έχει ως εξής: Ο 22χρονος Βαγγέλης μετέφερε κατσαρόλα με λάδι, η οποία κάποια στιγμή χύθηκε πάνω του και του προκάλεσε εγκαύματα β΄ βαθμού στο πρόσωπο και τα χέρια. Όπως κατήγγειλε στο Star, αφενός οι συνάδελφοί του δεν τον βοήθησαν, αφετέρου οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου απέφυγαν να τον μεταφέρουν αμέσως στο νοσοκομείο, επειδή ήταν ανασφάλιστος. Αντί για ιατρική φροντίδα, τον βάλανε σε έναν χώρο με ψύξη όπου αποθηκεύουν ωμά κρέατα.

Όπως είπε ο ίδιος:

«Έχω αφόρητο πόνο και στα χέρια και στο πρόσωπο. Κάποιες φορές το βράδυ όταν κοιμάμαι είναι έντονο και δεν μιλάμε για έγκαυμα από βραστό νερό, μιλάμε για καυτό λάδι.»

Ενώ όπως είπε η μητέρα του:

«Το παιδί μου όταν κάηκε φώναζε “βοήθεια, να με πάτε σε νοσοκομείο“. Οι υπεύθυνοι του απάντησαν ότι θα το φροντίσουμε εμείς και τον πήγαν στο δωμάτιο με τον κλιματισμό και τα ωμά κρέατα.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαιολογία των υπευθύνων ήταν ότι στο ψυγείο με τα κρέατα θα ανακουφιστεί. Ο 22χρονος είχε ξεκινήσει να δουλεύει εκεί από τις 10 Ιουνίου, αλλά το ξενοδοχείο δεν του είχε κάνει πρόσληψη. Προς το παρόν, οι υπεύθυνοι του χώρου δεν έχουν κάνει κάποια δήλωση, περιμένοντας προφανώς την επίσκεψη της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΕΦΚΑ που έχουν λάβει γνώση του περιστατικού. Ο Βαγγέλης παρακολουθείται από γιατρούς της μονάδας εγκαυμάτων του ΠΑΓΝΗ,  η δε μητέρα του αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά του ξενοδοχείου.

Δείτε το βίντεο:

Είπαμε, βαριά βιομηχανία της Ελλάδας.

 

 

Best of internet