Quantcast
THE STREAM

Αυτός είναι ο ύμνος του κόμματος ΝΙΚΗ, αν ψάχνετε το DESPACITO του φετινού καλοκαιριού

Το πρώτο χιτάκι στο μέχρι τώρ υποτιμημένο genre της ορθόδοξης χριστιανικής hyperpop


THE NEWSROOM · 26 Ιουνίου 2023

Εκλογές τέλος, αγαπητές φίλες και φίλοι – ό,τι έβγαλε η κάλπη, έβγαλε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξοικειωθούμε με τα κόμματα και τα κομματίδια (όπως καταλαβαίνετε, αναφερόμαστε στα 3 ακροδεξιά φυντάνια) που θα κοσμούν το Κοινοβούλιο για τα επόμενα 4 χρόνια. Το πιο εκλεκτό από αυτά είναι αναμφίβολα το κόμμα ΝΙΚΗ, μια περίπτωση που επιβεβαιώνει ότι αν κρίνουμε από τo που πήρε τα υψηλότερα ποσοστά του, η Βόρεια Ελλάδα θα μπορούσε να είναι εξίσου μακριά με τη Μογγολία:

Anyway, για να συνεχίσουμε με την κομματογνωσία, το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ έχει δικό του ύμνο, το «Ψυχή μου μη λυγίζεις», ο οποίος αποτελεί ευγενική παραχώρηση του γνωστού ξυπναέλληνα συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη. Το λέει το ίδιο το κόμμα στην αντίστοιχη θέση του site του:

«Με περισσή ευγένεια ο κ. Σπανουδάκης παραχώρησε αφιλοκερδώς στη ΝΙΚΗ τη χρήση του «Ψυχή μου μη λυγίζεις», ως επίσημο Ύμνο της ΝΙΚΗΣ. Είμαστε ευγνώμονες τόσο για την χρήση του τεχνουργήματός του, όσο και για τη συνολική στάση ζωής του που δίνει φωτεινό παράδειγμα, παρηγοριά και θάρρος στον Ελληνικό Λαό. Ευχαριστούμε!»

Δε θα σας κάνουμε (πολλά) spoilers, αλλά στιχουργικά είναι ακριβώς αυτό που περιμένατε”

«Όμηρος, Σόλων, Σωκράτης, Πλάτων,

Αχιλλέας, Ευριπίδης, Διογένης, Λεωνίδας,

Θεμιστοκλής, Αριστοτέλης, Περικλής,

Αισχύλος, Προμηθέας, Ηρακλής,

Φίλιππος, Αλέξανδρος.»:

Κάνουν και ανάλυση των στίχων για τους πολύ αφοσιωμένους fans:

Το δεύτερο ζητούμενο των στίχων, η παρακίνηση στον σκοπό μας, εξίσου εύστοχα υλοποιείται.  Απέναντι στην καθεστωτική λαίλαπα των ταπεινώσεων, της διαφθοράς, της απανθρωπιάς και του μισελληνισμού, «σε μια χώρα, που ότι υψώθηκε γκρεμίζουν», η ψυχή μας ας μη λυγίσει! Στην σκοτεινότερη τούτη «ώρα που όσοι αξίζουνε σιωπαίνουν», που ίσως μας ζητηθούν «αίμα, δάκρυ και θυσίες», ας έχουμε ακλόνητη πίστη ότι «φοβερή είναι η προστασία της Μητέρας» γιατί έρχεται η χαραυγή όπου «νέα χώρα κι ουρανός σε περιμένουν».

Η επόμενη τετραετία θα είναι σίγουρα πολύ ιδιαίτερη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Best of internet