Quantcast
THE STREAM

Με live εξορκισμούς σε κεντρική πλατεία πέρασε το καλοκαιράκι στη Θεσσαλονίκη

Πλούσια τα θερινά πολιτιστικά δρώμενα της συμπρωτεύουσας


THE NEWSROOM · 23 Αυγούστου 2022

Τις δικές της Νύχτες Πρεμιέρας φαίνεται ότι είχε αυτό το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη και η πλατεία Αριστοτέλους. Σύμφωνα με το voria.gr, δύο Κυριακές έγιναν εκεί κάποιες πολύ ξεχωριστά events, τα οποία συνδύαζαν παρουσίαση με προβολή: Πιο συγκεκριμένα, έγιναν εξορκισμοί που προβλήθηκαν σε γιγαντοθόνη. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, διοργανωτής ήταν κάποια «Εκκλησία των Εθνών», η οποία μάλιστα φαίνεται ότι ενθουσιάστηκε τόσο με την επιτυχία των δύο εκδηλώσεων, που θέλει να κάνει άλλες τέσσερις αντίστοιχες τον Σεπτέμβριο.

Η εν λόγω Εκκλησία έστησε κανονικά τη φάση της με καρέκλες και οθόνη. Όπως είπε μάλιστα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, αρμόδιος για τα θέματα παραχωρήσεων δημοσίων χώρων, η Εκκλησία (που μέχρι τώρα έκανε τους εξορκισμούς της χωρίς άδεια – αν και είχε καταθέσει σχετικό αίτημα) αποφάσισε να κάνει στροφή στη νομιμότητα. Πιο συγκεκριμένα, του έχει ζητήσει τη βόρεια πλευρά της Αριστοτέλους για άλλες τέσσερις Κυριακές εντός του Σεπτεμβρίου (4, 11, 18 και 25).

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό:

«Ξεκαθάρισα στον εκπρόσωπο της Εκκλησίας αυτής ότι μια τέτοια παραχώρηση δεν μπορεί να γίνει καθώς ο κοινόχρηστος χώρος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια υπαίθρια εκκλησία, όπου θα γίνονται προσευχές, τελετουργίες.

Σέβομαι τη θρησκευτική ελευθερία, το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει όπου αυτός νομίζει, χωρίς όμως να προσβάλλει ούτε τα χρηστά ήθη, ούτε τη δημόσια τάξη και ούτε φυσικά να προσηλυτίζει κανέναν.»

Όσον αφορά τις ίδιες τις εκδηλώσεις, ιδιαίτερα ενδιαφέροντες ήταν οι ομηρικοί διάλογοι (στα ελληνικά και στα αγγλικά, ώστε να θυμίζουν «Xena: The Warrior Princess») και τα οσκαρικά ουρλιαχτά που ακούγονται στο βίντεο:

Εμείς πάντως θα κάναμε subscribe στο κανάλι τους, δε θα σας πούμε ψέματα.

Best of internet