Quantcast
THE STREAM

O Βασίλης Τερλέγκας που ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο με συνοδεία κλαρίνου στην Αυστραλία είναι το Πάσχα που θέλουμε

Μία εκδοχή του Ακάθιστου Ύμνου που θα σας κάνει να καθίσετε κάτω και ανοίξετε και μπουκάλι άμα λάχει


THE NEWSROOM · 19 Μαρτίου 2019

Σας αρέσει – δε σας αρέσει, πρέπει να αποδεχτείτε ότι ο λαϊκός βάρδος που λέγεται Βασίλης Τερλέγκας, εκτός από φωνή καμπάνα, έχει και εκατομμύρια ίσως φανατικούς οπαδούς. Εδώ εκτός από τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του στην Ελλάδα (και ανάμεσα σε αυτούς, τον facebook-ικό Σύλλογο φίλων & μελέτης έργου Βασιλείου Τερλέγκα), πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι ο Βασίλειος έχει και λεγεώνες θαυμαστών στην ομογένεια, όπως στην Αυστραλία που μας αφορά εδώ.

Πριν αρχίσετε να γκρινιάζετε για το hot θέμα των ομογενών, aka Ελλήνων του Εξωτερικού, πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι αυτοί το θέμα μας εδώ, αλλά η συμμετοχή του Βασίλη Τερλέγκα στους ψαλμούς της Σαρακοστής, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Αυστραλία. Πιο συγκεκριμένα, ήταν στην εκκλησία της Παναγίας της Καμαριανής στη Βικτώρια της Αυστραλίας, όπου ο αγαπημένος τραγουδιστής θέλησε να συμβάλλει με το δικό του τρόπο.

Για την ακρίβεια, με έναν ολόδικό του τρόπο. Ο Τερλέγκας έψαλλε το “Τη Υπερμάχω Στρατηγώ” – το γνωστό Ακάθιστο Ύμνο με τη χρήση κλαρίνου στην ενορχήστρωση, γιατί στην τελική είναι ο Τερλέγκας και άμα ήθελαν κανονικό ψάλτη να έβαζαν αυτόν να τραγουδήσει.

Δείτε το βίντεο:

Εμείς πάντως προτείνουμε να καθιερωθεί ως έχει.

Best of internet