Quantcast
THE STREAM

Η βιταμίνη-D και τα μίνια φταίνε για τους βιασμούς, αποφάνθηκε σχετική γκουρού στον ΑΝΤ1

Λογικά μετά τα τριάντα θα φταίει ο ωροσκόπος του θύματος


THE NEWSROOM · 7 Ιουλίου 2018

Πολλά μπορεί να έχουν ακούσει τα ταλαιπωρημένα μας αυτιά σχετικά με τους βιασμούς, τους βιαστές και τα θύματα τους, ωστόοσο αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να ξετυλίγεται μπροστά μας το πιο εξωφρενικό victim blaming βασισμένο πάνω πιο ψαγμένο, γκουρου-γουέλνες επιχείρημα: την βιταμίνη D που ρέει στο αίμα των βιαστών, συν, φυσικά, το προκλητικό ντύσιμο «που παίζει μεγάλο ρόλο».

Αυτό ακούστηκε τουλάχιστον σε ρεπορτάζ του -πάντα ψύχραιμου- δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1. Το ρεπορτάζ που προλογίζει ο Νίκος Χατζηνικολάου και στο οποίο παρουσιάζονται διάφορα περιστατικά βιασμών, μέχρι που εντελώς απροειδοποίητα εμφανίζεται μια life coach η οποία με μυσταγωγικό τόνο μας ενημερώνει ότι:

Η βιταμίνη D αυξάνεται με τον ήλιο > Η βιταμίνη D σχετίζεται με την ερωτική διάθεση + αν μάλιστα το θύμα του βιασμού προκαλεί με το ντύσιμό της, τότε παίζει βιασμός- μας λέει η (σε πολλά εισαγωγικά) «Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας» και εμείς αναρρωτιόμαστε μήπως μετά τα 30 ρόλο στον βιασμό παίζει και ο ωροσκόπος του θύματος.

Η κυρία Αδαμαντία Καζάκου, η οποία απ’ ότι φαίνεται έχει κάνει μερικά σεμινάρια life coaching, από εδώ και πέρα έχει γίνει και η ίδια life coach και γι’ αυτό έχει δημόσιο βήμα στην τηλεόραση ως η μοναδική ειδικός για να δικαιολογήσει τις αιτίες των βιασμών.

Μάλιστα, με μια γρήγορη αναζήτηση στο youtube συνειδητοποιεί κανείς ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται η εν λόγω γκουρού of fucking everything στο γυαλί της τηλεόρασης, αφού αυτή η όψιμη αναγεννησιακή προσωπικότητα με την καθολική γνώση έχει μιλήσει για πράγματα σε κανάλια όπως το ΑΡΤ και το Epsilon.

Εμείς, όσο προσπαθούμε να καταλάβουμε με τι κριτήρια επέλεξαν αυτή τη γκουρού να μιλήσει για το θέμα των βιασμών και για ποιο λόγο πρόβαλλαν κάτι τέτοιο σε ένα υποτιθέμενα «σοβαρό» ρεπορτάζ για τους βιασμούς, σας αφήνουμε να παρακολουθήσετε άλλη μια επιστημονική τοποθέτηση της Καζάκου πάνω στην σλάνγκ έκφραση «Δεν υπάρχει».

Best of internet