Quantcast
ORIGINALS

Τα 10 πιο σουρεάλ σκηνικά από τις φετινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Μαζέψαμε τις μεγαλύτερες παρταλοστιγμές της προεκλογικής περιόδου και σας τις προσφέρουμε


THE NEWSROOM · 7 Οκτωβρίου 2023

Εμείς θα επιμείνουμε στην πρώτη μας εντύπωση αγαπητές φίλες και φίλοι. Ούτε μια βδομάδα δεν έχει μείνει ως τις κάλπες και παρότι χιλιάδες (ή μάλλον δεκάδες χιλιάδες) άνθρωποι κατεβαίνουν υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα, το προεκλογικό υλικό φαίνεται πολύ ανεπαρκές ως προς τα επίπεδα γραφικότητας που προσδοκούμε από αυτά.

Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, όμως. Κάποιοι υποψήφιοι κατάφεραν να δώσουν το content που περιμέναμε, γιατί τι άλλο να περιμένει κανείς από τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο κάτω κάτω της γραφής; Να μη ξαναβγει ο Μπέος; Ας μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις. Οπότε, ας δούμε ποιοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν:

Ο δίπλα στον πολίτη

Ο εν λόγω υποψήφιος λέγεται Βαγγέλης Χατζηδάκης και είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο Ηράκλειο της Κρήτης. Γύρισε ολόκληρο TikTok βίντεο που βασίζεται στο αστείο «δίπλα στον πολίτη». Το εννοεί κυριολεκτικά, καταλάβατε τι γίνεται. Επιτρέπεται να χαμογελάσετε, πάντως.

@vangelis.chatzidakis #v_for_vangelis #metonstavro #giatinkritimas #voter_thn_kyriakh #fy #foryou #fyp #foryoupage ♬ πρωτότυπος ήχος – Vangelis Chatzidakis


Ο «Μια ζωή την έχουμε»

Τα θετικά: Ο Θοδωρής Μητράκας είναι ο πρώτος άνθρωπος που χρησιμοποιήσε το γνωστό γραφείο τελετών / meme page Αφοί Μπαμπούλα για να προωθήσει την υποψηφιότητά του


Τα αρνητικά: Είναι υποψήφιος με τον Τζιτζικώστα της ΝΔ, οπότε δε θα μπορέσει ποτέ στ’αλήθεια να κοντράρει αυτό το βίντεο που μας χάρισε ο ηγέτης του:


Ραδιενεργό Photoshop #1

Είσαι συνδυασμός που κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές της Πρέβεζας; Δεν έχεις πρόχειρο έναν από τους υποψήφιους για την ομαδική φωτογραφία; Κανένα πρόβλημα. Τον κολλάς με Photoshop που θα προκαλούσε αμηχανία ακόμη και σε φοιτητή γραφιστικής που πάει στο πρώτο του μάθημα, αλλά καταλήγεις στο Luben:

Κερδισμένοι βγήκανε, not bad.

Ο «Μη με ψηφίσετε έχει παιχτεί μαλακία»

Είτε πρόκειται για σκοτεινό σχέδιο του ανταγωνιστικού κατεβάσματος, είτε για αυθεντική ελληνική γιωτιά, το αποτέλεσμα είναι ένας κύριος Τριαντάφυλλος Κοροβανίδης μπήκε στο λάθος ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Δήμου Κιλκίς. Όλα μάλιστα έγιναν τόσο άμπαλα, που δεν προλάβαινε καν να διορθώσει το λάθος.

Έτσι, κατέληξε υποψήφιος με την αντίπαλη παράταξη:

«Υστερα από την έκδοση των ψηφοδελτίων και από συζητήσεις φίλων, κατάλαβα πως είμαι υποψήφιος σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Μαυρονερίου με το συνδυασμό του κ. Βαφειάδη, πράγμα το οποίο δεν επιθυμούσα. Παραπλανήθηκα δίνοντας την ταυτότητά μου στον τοπικό σημερινό πρόεδρο της κοινότητάς μας, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα είμαι υποψήφιος στο συνδυασμό του δημάρχου κ. Κυριακίδη που επιθυμούσα.

Αφού διαπίστωσα πως είμαι υποψήφιος σε συνδυασμό που δεν επιθυμούσα, πήγα στο Πρωτοδικείο Κιλκίς και ζήτησα να δω με ποιον τρόπο επικυρώθηκε η υποψηφιότητά μου. Διαπίστωσα ότι καταθέσανε υπεύθυνη δήλωση εκ μέρους μου εν αγνοία μου, την οποία ποτέ δεν υπέγραψα και επικύρωσα. Η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής, την οποία ποτέ δεν έθεσα, φέρεται να έχει γίνει από τον πρόεδρο της κοινότητας, Λάζαρο Τσαχουρίδη, τον οποίο δεν γνωρίζω.

Δεν ξέρουμε αν έχει υπάρξει άλλη περίπτωση Έλληνα υποψηφίου που να είπε ΜΗΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΕΤΕ:

Για όλες τις παραπάνω έκνομες ενέργειες θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη για την προάσπιση των νόμιμων συμφερόντων μου και την εξακρίβωση της αλήθειας. Ενημερώνω τους φίλους και συγγενείς μου, παρόλο που βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο του Βαφειάδη, να μην με ψηφίσουν. Στηρίζω το συνδυασμό του νυν δημάρχου Δ. Κυριακίδη

Ραδιενεργό Photoshop #2

Ο παρακάτω συνδυασμός είναι του ανθρώπου που θέλει να γίνει Πελετίδης στην θέση του Πελετίδη. Ο αγώνας του είναι αναμφίβολα δύσκολος, οπότε λίγη δημοσιότητα παραπάνω είναι μια πολύ καλή ιδέα, ακόμη κι αν δεν βγάζει ακριβώς την εικόνα των ανθρώπων που ξέρουν τι κάνουν. Ποια είναι η λύση; Μα να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Πρέβεζας, φυσικά:


Αυτό είναι το επίμαχο σημείο:

Οκ, μετά από αυτό  Δήμος Πατρέων τους ανήκει (λέμε τώρα).

Ο εραστής της 90s ελληνικής TV

Οκ, το ξέρουμε ότι δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα αλλά εκτιμάμε και το θάρρος όσων δε φοβούνται έκθεση όπως αυτή που θα δείτε παρακάτω. Δεν ξέρουμε τι πιθανότητες έχει να εκλεγεί ο κ. Σπιθουράκης, αλλά πιθανώς να έχει μπροστά του μια λαμπρή καριέρα στο TikTok:

@g.spithourakis Σπι🏠 Σπι💥 Σπι🐦 Σπιθουράκης 🗳#kifissia #kifisia #neaerythraia #ekali #ekloges #ekloges2023 #εκλογες #εκλογες2023 #υποψήφιοςδημοτικόςσύμβουλος #δημοτικεςεκλογες2023 #δημοτικέςεκλογές #κηφισιά #νεαερυθραια #εκαλη ♬ original sound – Γιώργος ΣΠΙΘΟΥΡΑΚΗΣ


Το προικισμένο ψηφοδέλτιο από την Κρήτη

Με κοντά ένα μέτρο ψηφοδέλτιο κατέληξαν στον δήμο Ηρακλείου. Όπως φαίνεται, αυτό που φταίει είναι ο νέος εκλογικός νόμος που ορίζει ότι οι συνδυασμοί πρέπει να έχουν πολλούς υποψήφιους. Κάπως έτσι φτάσαμε σε ένα ψηφοδέλτιο μήκους 98 εκατοστών:

Ένα ψηφοδέλτιο τόσο με το συμπάθειο, σα να λέμε.

Πελετίδης 2.0

Όπως λέγαμε στην αρχή, το 2023 είναι η χρονιά που όλοι οι μπούμερς πολιτικοί έφτιαξαν TikTok. Η νέα αυτή τάση είναι τόσο ισχυρή που ούτε ο 70χρονος μουστακαλής ΚΚΕς δήμαρχος Πάτρας μπορούσε να αγνοήσει. Έτσι, ο Κώστας Πελετίδης άνοιξε Tikto. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, πάει και τάπα στα views diss-άροντας όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση ΟΑΚΑ:

@peletidis.lasypatrasΠαμπελοποννησιακό Στάδιο – Το λαϊκό Στάδιο, το στολίδι της Πάτρας Το Παμπελοποννησιακό στάδιο αποτελεί ένα κόσμημα για την Πάτρα και όλη τη Δυτική Ελλάδα. Με σχεδόν όλα τα Ολυμπιακά ακίνητα να έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, η Λαϊκή Συσπείρωση παρέλαβε το Παμπελοποννησιακό στάδιο κλειστό και κατάφερε να το μετατρέψει στη μεγαλύτερη κοιτίδα αθλητισμού της πόλης. #i_patra_exei_dimarxo #η_πατρα_εχει_δημαρχο #peletidis #πελετιδης #kostas_peletidis #κωστας_πελετιδης #laiki_suspeirosi_patras #λαικη_συσπειρωσης_πατρας #laiki_suspeirosi #λαικη_συσπειρωση #patra #πατρα #παμπελοποννησιακο #pampeloponnisiako♬ πρωτότυπος ήχος – Κ. Πελετίδης -Λαϊκή Συσπείρωση


Οι επόμενοι Ολυμπιακοί θα γίνουν στην Πάτρα, όπως πάει.

Ο ράπερ (πρώην) τσέος

Από την Αχαΐα έρχεται κι αυτό το εξαιρετικό νέο, αγαπητές φίλες και φίλοι. Ένας κύριος Παναγιώτης Καρβέλης, ο οποίος είναι πρώην αστυνομικός και κατεβαίνει υποψήφιος με την παράταξη του κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου στον δήμο Δυτικής Αχαΐας, αποφάσισε να δοκιμάσει τα skills του στο ραπ για να διαφημίσει την υποψηφιότητά του.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για δημοτικό ραπ.

O delulu περιφερειάρχης

Τι να πει κανείς εδώ. Απλά απολαύστε τον Αγοραστό να λέει (με ποίημα) ότι η Θεσσαλία ήταν κάτι σαν την Ελβετία πριν από τις πλημμύρες (αγνοώντας την οποιαδήποτε ευθύνη μπορεί να έχει για τα αποτελέσματά τους) και ότι γι’αυτό πρέπει να τον ξαναψηφίσουν:

 

Best of internet