Quantcast

O Stephen King αποκαλύπτει ψύχραιμα ποια είναι η πιο απογοητευτική μεταφορά έργου του στην οθόνη

Όχι, μην ανησυχείτε, δεν μισεί τόσο πολύ το The Shining του Stanley Kubrick

THE NERDSTREAM

5 Νοεμβρίου 2020

Αν μη τι άλλο, τις προηγούμενες ημέρες είχαμε ταυτόχρονα Halloween, αμερικάνικες εκλογές και πανδημία σε εξέλιξη. Ιδανικό setting για μια ιστορία τρόμου σε μια χρονιά τρόμου, οπότε δεν ήταν καθόλου παράξενο που το ενδιαφέρον μας στράφηκε σε horror πράγματα. Κι επίσης, δεν είναι καθόλου παράξενο που ο Stephen King είχε να πει πράγματα.

Ως γνωστόν, ο άνθρωπος είναι ένα κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στούντιο από μόνος του, έχοντας προσφέρει το υλικό για πάνω από 100 μεταφορές στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Ταυτόχρονα, ποτέ δεν έκρυψε τις απόψεις του γι’ αυτές τις μεταφορές, με διασημότερη την αντιπάθειά του φυσικά για το The Shining του Stanley Kubrick.

Τώρα λοιπόν, καθώς μέσα στο υπόλοιπο του 2020 περιμένουμε το νέο τηλεοπτικό The Stand του CBS, o King έδωσε μια συνέντευξη στην Washington Post και αποκάλυψε ποια θεωρεί ότι είναι η πιο απογοητευτική μεταφορά έργου του ever. Πρόκειται για τη σειρά Under the Dome, η οποία επίσης προβλήθηκα από το CBS το 2013 και κράτησε 3 σεζόν πριν ακυρωθεί από το κανάλι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σειρά “εκτροχιάστηκε” με το να βάζει τους χαρακτήρες της να κάνουν πράγματα εντελώς αντι-ρεαλιστικά. Κι επειδή είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του προς τη σειρά ακόμα και όταν παιζόταν, είχε ζητήσει επίσης από το Netflix να αναλάβει να κάνει ένα καλύτερο reboot του Under the Dome. Γιατί όχι άλλωστε, αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα σταματήσουν ποτέ οι σειρές και οι ταινίες Stephen King. Εκτός από το Castle Rock που κόπηκε άδοξα αυτές τις μέρες ΓΤΧ.

Best of internet