To «Greek Rock Revolution» είναι το ντοκιμαντέρ για το ελληνικό heavy rock που ήταν δίκαιο και έγινε πράξη

O Ισπανός σκηνοθέτης Miguel Cano γυρνάει ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο πρωταγωνιστεί η αφρόκρεμα της ελληνικής stoner και heavy rock σκηνής

THE NERDSTREAM

10 Ιανουαρίου 2019

Μπορεί η Ελλάδα του Ζορμπά the Greek να μην είχε πάντα τη φήμη της Μέκκας του rock & roll, όπως γίνεται σιγά σιγά κατανοητό όμως πλέον, από stoner και heavy rock πάμε καλά. Τόσο καλά μάλιστα που τα τελευταία λίγα χρόνια η χώρα μας όχι μόνο έχει παράξει μια εντυπωσιακότατη γκάμα από heavy μπάντες, αλλά έχει εντυπωσιάσει και το εξωτερικό, τόσο που ελληνικές heavy μπάντες να ζητούνται από περιοδείες στις χώρες που γέννησαν αυτή τη μουσική. Αν δεν είναι αναγνώριση αυτό, τι είναι;

Το πράγμα όμως φαίνεται αλλού πλέον, αν κρίνουμε από το project του Ισπανού σκηνοθέτη Miguel Cano, ο οποίος ψάχνει να βρει την κοινωνική ρίζα του μουσικού αυτού κύματος, στην οποία βλέπει αναλογίες με μουσικά κινήματα και σκηνές που άφησαν εποχή, όπως τα blues του Mississipi ή το grunge του Seattle. Στα πλαίσια της αναζήτησης του αυτής ο Cano αποφάσισε να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ, για χάρη του οποίου ήρθε μάλιστα στην Ελλάδα, όπου πήρε συνεντεύξεις και παρακολούθησε και κατέγραψε συναυλίες και πρόβες από μια σειρά μπάντες της ελληνικής σκηνής, όπως οι 1000mods, Tuber, Naxatras, Puta Volcano, Villagers of Ioannina City, Planet of Zeus και Nightstalker. 

Το project του Cano βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε προχωρημένη μορφή και θα έχει τον πολύ ταιριαστό τίτλο Greek Rock Revolution. Το ντοκιμαντέρ του Ισπανού σκηνοθέτη θα κυκλοφορήσει το Μάιο, θα έχει διάρκεια 95 λεπτά και το site της ταινίας και η facebook σελίδα της είναι αυτό κι αυτή αντίστοιχα, ενώ όπως αναφέρει το δελτίο τύπου:

Το επίσημο trailer της επερχόμενης ταινίας με τίτλο Greek Rock Revolution μόλις δημοσιεύτηκε! Το ντοκιμαντέρ θα έχει διάρκεια 95 λεπτά με συμμετοχή των 1000mods, Tuber, Naxatras, Puta Volcano, Villagers of Ioannina City, Planet of Zeus και Nightstalker.
Τα τελευταία χρόνια οι μπάντες αυτές έχουν κερδίσει κοινό και μαζική υποστήριξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με κύκλους σε Ευρώπη, Αμερική αλλά και παγκοσμίως να εκθειάζουν τη σύγχρονη Ελληνική Ροκ Σκηνή.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ισπανός σκηνοθέτης Miguel Cano πραγματοποίησε συνεντεύξεις με όλες τις μπάντες και βιντεοσκόπησε συναυλίες και πρόβες τους σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Σέρρες, Αθήνα, Πάτρα, Χιλιομόδι και Ιωάννινα. Ο παραγωγός βλέπει στην Ελλάδα ομοιότητες με τις ιστορικά πολιτισμικά κύματα στο Mississipi όταν γεννήθηκαν τα blues ή στο Seattle όταν άνθισε η grunge: μια μακρόχρονη ασταθής κοινωνική κατάσταση που ενισχύει την καλλιτεχνική έκφραση μέσα από ένα κοινό αίσθημα αιρετικότητας.

Όπως δηλώνει  ο διευθυντής τους Metal Hammer Greece, Κώστας Χρονόπουλος, μέσα στην ταινία: “Δεν είναι εύκολο να παλεύεις μόνος εναντίον όλων, χρειάζεσαι να νιώθεις μέρος κάτι ανώτερου που βρίσκεται εκεί για εσένα. Και το rock ‘n roll είναι εδώ για εμάς.”

Το “Greek Rock Revolution” βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση του post-production και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάρτιο. Αρχικός στόχος είναι η προβολή του σε διεθνή Film Festivals και έπειτα στο ευρύτερο κοινό μέσω τηλεόρασης, κινηματογράφου και online υπηρεσιών.

Αυτό είναι το trailer του Greek Rock Revolution:

Και αυτές είναι μερικές εικόνες από την παραγωγή του:

Οι 1000 Mods

Οι Planet of Zeus

Οι Puta Volcano

Οι VIC

Ελπίζουμε σε μια συνέχεια ακόμη πιο heavy για αυτή την πολύ αξιόλογη προσπάθεια:

 

 

Best of internet