«Οι λευκοί καλό είναι να μη να ραπάρουν»: Όταν ο Kurt Cobain έδινε λουτρό αλήθειας σε ακυκλοφόρητη συνέντευξη

Το αδικοχαμένο μέλος των Nirvana τα έλεγε ως έχουν 27 χρόνια πριν

THE NERDSTREAM

21 Νοεμβρίου 2018

Δύο φορές τυχεροί πρέπει να αισθάνονται οι οπαδοί των Nirvana και του ήχου της εποχής αυτή την περίοδο αγαπητοί φίλοι, καθώς όχι απλά δημοσιεύτηκαν πολύ κοντά μεταξύ τους δύο ακυκλοφόρητες συνεντεύξεις μελών της μπάντας, αλλά είναι και οι δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Στην πρώτη συνέντευξη, η οποία χρονολογείται πριν την κυκλοφορία του Bleach, μιλούν οι Kurt Cobain και Krist Novoselic.

Στη δεύτερη όμως μιλάει μόνος του ο Kurt, ο οποίος μάλιστα μοιράζεται μαζί μας την άποψή του για τους λευκούς ράπερ. Την συνέντευξη είχε πάρει ο Roberto Larusso, φοιτητής τότε και ραδιοφωνικό παραγωγός στο σταθμό του Western University στην πόλη London του Ontario, ο οποίος είχε μιλήσει με τον Cobain πριν μια συναυλία στο Opera House του Toronto στις 20 Σεπτεμβρίου του 1991, μόλις τέσσερις μέρες μάλιστα πριν την κυκλοφορία του Nevermind.

Όπως γράφει ο ίδιος ο Larusso σαν σχόλιο, δεν είχε κυκλοφορήσει μέχρι τώρα τη συνέντευξη επειδή ήταν υπερβολικά κακή σαν δουλειά, τελικά πείστηκε όμως γιατί αφενός είναι ιστορικό ντοκουμέντο και αφετέρου γιατί τον έπρηζαν οι φίλοι του. Μεταξύ άλλων o Larusso του είπε ότι «Διαβάζω πως είσαι μεγάλος φαν της ραπ αλλά αντιπαθείς τα λευκά ραπ συγκροτήματα και έχεις πει “αρκετά έχει κλέψει ο λευκός άνθρωπος τον μαύρο”.»

Μετά ρώτησε τον Cobain τη γνώμη του για τους Consolidated , μια 90s μπάντα με λευκά μέλη και χιπ χοπ επιρροές στον ήχο τους και ο Kurt απάντησε τα εξής:

«Ω, δεν ξέρω. Ήμουν μεθυσμένος τότε; Είμαι φαν της ραπ, όμως το μεγαλύτερο κομμάτι της είναι τόσο μισογυνικό που δεν την παλεύω μαζί του. Δεν είμαι τόσο μεγάλος οπαδός, σίγουρα την αγαπώ και τη σέβομαι γιατί είναι ένα από τα λίγα αυθεντικά είδη μουσικής που έχουν υπάρξει, αλλά το να βλέπεις έναν λευκό να κάνει ραπ είναι σαν να βλέπεις ένα λευκό να χορεύει. Δε μπορούμε να χορέψουμε, δε μπορούμε να ραπάρουμε.»

Ακούστε όλη την 9λεπτη συνέντευξη:

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβε να ζήσει τον Σνικ και να αλλάξει γνώμη.

Best of internet