Quantcast

Evia Film Project: Αυτό είναι το πρόγραμμα του δεύτερου “πράσινου” φεστιβάλ κινηματογράφου στη Βόρεια Εύβοια

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα με δωρεάν είσοδο για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις

THE NERDSTREAM

19 Ιουνίου 2023

Το Evia Film Project, η “πράσινη” πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, ετοιμάζεται για το δεύτερο καλοκαιρινό του ραντεβού με το κοινό. Προβολές, ανάπτυξη νέων κινηματογραφικών σχεδίων, πράσινες δράσεις, ανοιχτές συζητήσεις, masterclasses, εργαστήρια για παιδιά και φοιτητές, καθώς και μία μεγάλη συναυλία, περιμένουν το κοινό σε μία πενθήμερη γιορτή του σινεμά στη Βόρεια Εύβοια. Οι εκδηλώσεις του Evia Film Project θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα.

Το Evia Film Project εγκαινιάστηκε πέρυσι με σκοπό να στηρίξει την Βόρεια Εύβοια ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021. Στην πρώτη του διοργάνωση φιλοξενήθηκαν στην περιοχή περισσότεροι από 350 επαγγελματίες του κινηματογράφου, παραγωγοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ανακάλυψαν τις ομορφιές της, ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τη βιωσιμότητα σε όλες τις εκφάνσεις της (περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ανακύκλωση κ.ά) και ενημερώθηκαν για τις βέλτιστες πρακτικές που αναδεικνύονται παγκοσμίως για το πράσινο σινεμά.

Συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά, το Evia Film Project καθιερώνεται ως ένας τρίτος πόλος δράσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο. Αποτελεί ένα από τα έργα «Φωτοδότες», που εντάσσονται στο ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της Βόρειας Εύβοιας, με ταινίες, εκπαιδευτικές δράσεις, ανοιχτές συζητήσεις, μουσική και καλοκαιρινή διάθεση, ενώ η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των προβολών της διοργάνωσης και τις υπόλοιπες δράσεις στο επίσημο site του φεστιβάλ:

 

Best of internet