Quantcast

Dune: H Warner αλλάζει γνώμη κι η ταινία του Denis Villeneuve έρχεται στα σινεμά αντί για το HBO Max

ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ

THE NERDSTREAM

18 Μαΐου 2021

Λίγο πριν την εκπνοή του τρισκατάρατου 2020, φίλες και φίλοι, η Warner πήρε την πανικόβλητη κι αμφιλεγόμενη απόφαση να κυκλοφορήσει όλες τις ταινίες του 2021 ταυτόχρονα σε αίθουσες (όπου αυτές ήταν ανοιχτές τουλάχιστον) και στην streaming πλατφόρμα του HBO Max – και μάλιστα χωρίς καν να ενημερώσει τους σκηνοθέτες.

Αυτό, φυσικά, ήταν κάτι που έφαγε αρκετό κράξιμο από ουκ ολίγους δημιουργούς, με τον Christopher Nolan και τον Denis Villeneuve ειδικότερα να καταφέρονται εντόνως εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης του στούντιο, με τον δεύτερο μάλιστα να προσπαθεί πάση θυσία να ανατρέψει την απόφαση της Warner ώστε να κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο Dune πρώτα στις αίθουσες, όπως πρέπει.

Και τελικά το δίκαιο έγινε πράξη, αφού χτες μάθαμε πως η Warner όντως άλλαξε γνώμη, αποφασίζοντας να εξαιρέσει τελικά το Dune από το υπόλοιπο πλάνο διανομής της για το 2021. Έτσι, η πορεία της κινηματογραφικής μεταφοράς του έπους του Frank Herbert θα κινηθεί ως εξής: αρχές Σεπτεμβρίου η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, 1η Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει κανονικά στις κινηματογραφικές αίθουσες και 45 μέρες αργότερα θα γίνει διαθέσιμη στο ΗΒΟ Max.

Το μόνο που περιμένουμε τώρα είναι μη γίνει καμιά μαλακία εδώ στην Ελλάδα και δεν ανοίξουν τις κλειστές αίθουσες το φθινόπωρο. Σ’ αυτήν την περίπτωση, θα έχουν πολύ κακό πρόβλημα.

 

Best of internet