Quantcast

Το Infinity War σπάει τα ρεκόρ του box office και ξεπερνάει το 1 δις μέσα σε 11 μέρες

Βρέχει φράγκα ξανά για την Marvel και τη Disney

THE NERDSTREAM

8 Μαΐου 2018

Ναι, φανταζόμαστε ότι οι περισσότεροι που έχετε μπει να διαβάσετε αυτήν την είδηση έχετε δει ήδη το Avengers: Infinity War και γνωρίζετε ότι μιλάμε για μια ταινία που λίγο-πολύ ανέβασε τον πήχη γι’ αυτό που γνωρίζουμε σαν μεγάλο superhero κινηματογραφικό crossover event. Μετά και το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η τελευταία ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel που γύρισαν οι αδερφοί Russo έφτασε το 1,168 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως.

Προφανώς, το ότι θα έσπασε το φράγμα του ενός δις ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο, αφού πρόκειται πλέον για τον μίνιμουμ στόχο ενός αληθινού μεγάλου χολιγουντιανού blockbuster στην εποχή των τεράστιων franchises. Εδώ το κατάφερε και το Age of Ultron που, ΟΚ, ομολογουμένως ήταν μια μέτρια ταινία. Από την άλλη, βέβαια, καμιά ταινία του τωρινού σύμπαντος της DC δεν το έχει καταφέρει ακόμα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Το εντυπωσιακό, λοιπόν, δεν είναι ότι το Infinity War ξεπέρασε το 1 δις αλλά το πόσο γρήγορα το έκανε. Για την ακρίβεια, χρειάστηκαν μόλις 11 μέρες. Κι ακόμα δεν έχει κάνει καν πρεμιέρα στην κινέζικη αγορά, οπότε φανταστείτε πού θα φτάσει το πράγμα. Το ρεκόρ αυτό μέχρι το Σάββατο κατείχε το Star Wars: The Force Αwakens, το οποίο είχε ξεπεράσει το 1 δις μέσα σε 12 ημέρες. Στον πίνακα παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις ταινίες που έφτασαν το 1 δις δολάρια σε λιγότερο από ένα μήνα από την πρεμιέρα τους.

Και βέβαια, το σπάσιμο ρεκόρ εισπράξεων δεν σταματάει εκεί, αφού ήδη η ταινία είχε καταφέρει να φτάσει στο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών για τις ΗΠΑ και για τον πλανήτη, φτάνοντας στο πρώτο σαββατοκύριακο τα 250 και τα 630 εκ. δολάρια αντίστοιχα. Παράλληλα, έσπασε ήδη τα ρεκόρ opening για μια σειρά ακόμα από χώρες, όπως Νότια Κορέα, Μεξικό, Βραζιλία και Ινδία.

Έτσι, λοιπόν, έχουμε την δεύτερη συνεχόμενη ταινία του MCU που ξεπερνάει το φράγμα του 1 δις δολαρίων, αφού το Black Panther που βγήκε στις αίθουσες τον Φεβρουάριο αυτήν τη στιγμή βρίσκεται αισίως στο 1,338 δις, έχοντας κι αυτό και με το παραπάνω το μερίδιό του στο σπάσιμο εισπρακτικών ρεκόρ. Όπως καταλαβαίνετε, πάντως, μπορεί οι ταινίες να ήταν υπέροχες και διασκεδαστικότατες κινηματογραφικές εμπειρίες, αλλά η πορεία της Disney προς την παγκόσμια κυριαρχία συνεχίζεται ανενόχλητη.

Best of internet