Quantcast
THE STREAM

Θα σταματήσει να πετάει το τριχωτό πουλί της ΑΕΚ, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου

Στη σύνταξη μετά από ούτε ενάμιση χρόνο δουλειάς θα βγει ο Οδυσσέας της Ένωσης


THE NEWSROOM · 10 Ιανουαρίου 2024

Θα θυμάστε ότι η ΑΕΚ αποφάσισε να υιοθετήσει (λέμε τώρα) έναν αετό που θα πετάει πάνω από την OPAP Arena σαν φτερωτή τραξιόν; Δυστυχώς για την ίδια, η Ένωση δυσκολεύτηκε να βρει δικέφαλο αετό, οπότε να αναγκάστηκε να επιστρατεύσει έναν θαλασσαετό ονόματι Οδυσσέας. Το τεράστιο πουλί της μοναχοκόρης έκανε την πρώτη του πτήση πριν από ένα χρόνο και κάτι μήνες:

Και παρότι χρειάστηκε να κάνει breaks, η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε πάρει κανονικά άδεια με απόφαση του Δήμου Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.


Διάφοροι φορείς όπως η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) ήταν εξαρχής αντίθετοι στο να έχει η ΠΑΕ ΑΕΚ μια ολοζώντανη φτερωτή μασκότ. Έτσι, τον Σεπτέμβριο του ’22 είχαν κάνει προσφυγή στο αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο με αίτημα να ακυρωθεί η απόφαση αδειοδότησης. Λίγο πιο αργά το ίδιο έτος, το αρμόδιο δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει την αίτηση αναστολής, όμως ένα χρόνο και κάτι μήνες αργότερα υπάρχει plot twist.

Σύμφωνα με την ΕΟΕ, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με απόφασή που πήρε στα τέλη της χρονιάς έκρινε ότι η αδειοδότηση πρέπει να ακυρωθεί οριστικά επειδή έρχεσαι σε αντίθεση με τη νομοθεσία για την ευζωία των ζώων (ν. 4380/2021, αρ. 23). Το δικαστήριο έλαβε υπόψη ότι δεν υπάρχει καμία τοπική ή λαϊκή παράδοση ή έθιμο που να περιλαμβάνει το πέταγμα αετών (αυτά στη Μογγολία, η ελληνική παράδοση έχει μόνο γύπες), οπότε ο Οδυσσέας και η ΑΕΚ θα χρειαστεί να λήξουν τη συνεργασία τους.


Μπορούν να βάλουν κάποιον άνθρωπο ντυμένο αετό να πετάει πάνω από το γήπεδο, με αυτό σίγουρα δε θα έχει πρόβλημα η Ορνιθολογική.

Best of internet