Quantcast
THE STREAM

Life coach Δόμνα Μιχαηλίδου: «Καλό κάνει στα παιδιά να περπατάνε χιλιόμετρα για το σχολείο»

Είπε επίσης ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, στην πραγματικότητα θα έπρεπε να περπατάνε 8


THE NEWSROOM · 12 Δεκεμβρίου 2023

 

Από παντού έρχονται οι φοβερές ιδέες σε αυτή τη χώρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Χτες ήρθε η σειρά της Δόμνας Μιχαηλίδου να λάμψει. Την αφορμή έδωσε η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου και του ΚΚΕ Γιάννη Δελή για τις συγχωνεύσεις σχολείων που σκοπεύει να κάνει το υπουργείο Παιδείας, κάτι που σημαίνει ότι πολλά παιδιά θα πρέπει να κάνουν σημαντικά μεγαλύτερη διαδρομή για την τάξη.

Σε αυτό, η υφυπουργός Παιδείας απάντησε ότι βασικά το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία, οπότε οι συγχωνεύσεις δουλεύουν υπέρ του παιδικού fitness. Επικαλέστηκε μάλιστα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίο προτείνει να περπατάμε όλοι από 8 χιλιόμετρα τη μέρα.

«Τι λέτε και οι δύο και καταλαβαίνω ότι συμφωνείτε σε αυτό; Ότι έχουμε δύο ή τρία σχολεία στα οποία τα παιδιά θα χρειαστεί να περπατούν ένα ή δύο χιλιόμετρα την ημέρα και αυτό είναι πάρα πολύ.

Εδώ θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσουμε. Δεν θα κάνω επίκληση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατούμε όλοι οκτώ χιλιόμετρα τη μέρα.

Αυτά μας λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μακάρι να ήταν χαμηλότερο, να μπορούσαμε να τα κάνουμε και εμείς. Δεν ξέρω αν πλέον το καταφέρνετε. Εγώ δυστυχώς δεν το καταφέρνω πλέον.»

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι έχει περπατήσει πολύ την Ελλάδα, κάτι που προφανώς την κάνει εμπειρογνώμονα του ζητήματος:

Όπως καταλαβαίνετε, το Ίντερνετ δεν περπάτησε, αλλά έτρεξε να σχολιάσει:

Best of internet