Quantcast
THE STREAM

Νέο πράσινο κόμμα, λογικά μόνο για φασαίους, ετοιμάζεται να λανσάρει ο Πέτρος Κόκκαλης

Μήπως ήρθε η ώρα για τον χίπστερ Δημοσθένη Βεργή της Αριστεράς;


THE NEWSROOM · 16 Νοεμβρίου 2023

Και παντρεύεται και πολιτεύεται (σε ανώτερο επίπεδο) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αγαπητές φίλες και φίλοι. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική ο μελλοντικός σύζυγος της Δήμητρας Ματσούκα ετοιμάζεται να πιάσει τον απώτατο στόχο του κάθε χομπίστα πολιτικού: Να φτιάξει το δικό του κόμμα.

Τα μεγάλα Κοκκάλια νέα φαίνεται ότι θα σκάσουν σήμερα το βράδυ στις 10, στην συνέντευξη που θα παραχωρήσει στην ΕΡΤ. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες (στις 5/11) είχε δηλώσει ότι δεδομένης της χαοτικής (και βάλε) κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει χώρος για κάτι σε πράσινο κόμμα

 «Από το 2019 που συμμετείχα στην Προοδευτική Συμμαχία με την πολιτική κίνηση «Κόσμος», αυτό που προσπαθώ να κάνω κι εγώ με όλο το δυναμικό της Κίνησης είναι να δώσουμε την πολιτική διάσταση της κλιματικής δράσης η οποία, ενώ είναι προφανής στις άλλες χώρες της Ευρώπης και σε πολλές χώρες του κόσμου, δεν είναι τόσο προφανής στην Ελλάδα. Και αυτή είναι μια συζήτηση την οποία ο κόσμος της Αριστεράς φαίνεται ότι είναι πολύ ώριμος να την ακούσει.Αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι προσπαθούν να δούνε ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα θέλανε και ποιος ΣΥΡΙΖΑ τους χωράε. Είναι σίγουρο ότι πρέπει να υπάρξει αρκετή ειλικρίνεια και αρκετή ικανότητα σύνθεσης, προκειμένου να απειληθεί η πρωτοφανής κυριαρχία της Δεξιάς η οποία δεν είναι υπέρ της κλιματικής δράσης. Είναι αναποτελεσματική. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει το πρόβλημα, δεν είναι η λύση. Το έχει δείξει και στην πρώτη της θητεία, το αποδεικνύει και σήμερα. Εγώ συμμετέχω σε αυτήν τη συζήτηση εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αγωνία, με ειλικρίνεια και αναλόγως θα κρίνω.»

Όπως είχε πει, όλα είναι ρευστά:

«Όταν δυστυχώς παραμένουν ανοιχτά για τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πολλώ δε μάλλον και του Συνασπισμού, προφανώς παραμένει και για μένα και για όλους όσοι είμαστε στον χώρο. Κακά τα ψέματα, αυτήν την ώρα βρισκόμαστε σε μια Αριστερά, Κεντροαριστερά, μέχρι προοδευτικό Κέντρο -που λέει το καταστατικό- σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης. Για μένα ο κλιματικός χώρος είναι ένα συστατικό στοιχείο της Αριστεράς. Εάν υπάρχουν σχήματα τα οποία έχουν το εύρος και τη δυνατότητα να τον εντάξουν είναι ακόμη καλύτερα.»

Green Τσίπρας incoming; Θα δείξει.

Best of internet