Quantcast
THE STREAM

Λα(δ)θρεμπόρους με μικροποσότητα ελαιόλαδου μπουζούριασε η ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Το λάδι είναι η νέα κοκαΐνη


THE NEWSROOM · 9 Νοεμβρίου 2023

Τι νομίζατε ότι θα έχουμε το 2023 αγαπητές φίλες και φίλοι, ιπτάμενα αυτοκίνητα; Σοβαρευτείτε λίγο. Αυτό που έχουμε είναι λαθρεμπόρους λαδιού, ένα νέο επάγγελμα που προέκυψε από την τεράστια άνοδο στην τιμή του ελαιόλαδου.

Ευτυχώς, υπάρχει η Ελληνική Αστυνομία η οποία τους καταδιώκει ακούραστα. Μια τέτοια επιχείρηση έγινε το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη: Άνδρες της ΕΛΑΣ βρήκαν και μπουζούριασαν δύο άτομα ηλικίας 39 και 33 ετών που πουλούσαν λάδι χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, δηλαδή παραστατικά και τιμολόγια. Όπως λέει η σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ελαιόλαδο «αμφιβόλου ποιότητας και γνησιότητας».

Η δε ανακοίνωση είναι από μόνη της ένα κόσμημα – αν κοιτάξετε καλά στο FB post, έχουν βάλει και emoji ελιά. Τα bold δικά μας:

«Αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, δύο (2) άτομα τα οποία διέθεταν προς πώληση αμφιβόλου ποιότητας και γνησιότητας ποσότητες ελαιόλαδου στερούμενοι των απαραίτητων παραστατικών και τιμολογίων αγοράς.»

Μας δημιουργεί ασφάλεια να ξέρουμε ότι η ΕΛΑΣ έχει στήσει καλά τα δίκτυα πληροφοριοδοτών της στον χώρο του παράνομου ελαιόλαδου:

«Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 39 και 33 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις» και της Νομοθεσίας που αφορά σε «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».»

Όμως το καλύτερο είναι η λίστα με τα κατασχεθέντα. Εκεί βλέπουμε 12 ντενεκέδες, αλλά και τα POST-IT που χρησιμοποιούσαν για να ασκήσουν το αντικοινωνικό επάγγελμά τους:

«Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να προβαίνουν στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, πρωινές ώρες χθες (08-11-2023) σε κοντινή απόσταση από λαϊκή αγορά στην περιοχή της Τούμπας, ενώ κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 δοχεία περιέχοντα λάδι (μεταλλικά και πλαστικά) χωρητικότητας 5 λίτρων έκαστο, 1 μπλοκ με χειρόγραφες σημειώσεις που χρησιμοποιούσαν για τις παραγγελίες και 22 χαρτάκια τύπου Post-it με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Κατόπιν αιτήματος της επιληφθείσας Υπηρεσίας συνεργείο του Ε.Φ.Ε.Τ. προσήλθε και έλαβε δείγματα από τα κατασχεθέντα, τα οποία θα αποστείλει στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.»


Το καλύτερο αν θέλετε τη γνώμη μας είναι που έχουν θολώσει τις ετικέτες, μη μπλέξουν και οι τίμιοι έμποροι λαδιού σε αυτή τη συμφορά.

Best of internet