Quantcast
THE STREAM

Άννα Διαμαντοπούλου: «Υπάρχουν πολλοί Αφρικανοί και θα σκουρύνει το χρώμα των Ευρωπαίων»

Μια ψύχραιμη τοποθέτηση από την κάποτε υπουργό Παιδείας


THE NEWSROOM · 8 Νοεμβρίου 2023

Το άγχος της για το αν θα υπάρχει στην Ευρώπη μέλλον για τα λευκά παιδιά μας εξέφρασε (κάπως από το πουθενά η αλήθεια είναι) η Άννα Διαμαντοπούλου. Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών με τίτλο “Η Ελλάδα Μετά“, που έγινε στην Αθήνα σε συνεργασία με το Delphi Economic Forum, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι ξέρει να μιλά άψογα τα βελοπουλικά (και βάλε).

Πρακτικά, μοιράστηκε μαζί μας την ανησυχία της ότι η Ευρώπη θα γεμίσει μαύρους από την Αφρική και άρα ότι το χρώμα των Ευρωπαίων θα σκουρύνει, το οποίο είναι μια πολύ φυσιολογική ανησυχία αν έχεις πάνω από το κρεβάτι σου αφίσα του Γιόζεφ Γκέμπελς:

«Πριν από λίγες μέρες γύρισα από ένα συγκλονιστικό και πάρα πολύ δύσκολο ταξίδι στην Αφρική. Πέρασα από τρεις χώρες, τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γκάνα. Είναι τρεις χώρες απίστευτα φτωχές. Το 80% του πληθυσμού είναι κάτω από 35 χρονών. Η Αφρική έχει δημογραφική έκρηξη. Μόνο η Νιγηρία, το 2045 θα έχει 400 εκατομμύρια, περισσότερα από την Ευρώπη.

Όλες αυτές οι χώρες δεν έχουν καμία προοπτική ανάπτυξης και είναι γεμάτες με νέους ανθρώπους, που δεν έχουν τι να κάνουν και δεν έχουν τι να φάνε. Αυτό λοιπόν που θα εύχομαι είναι σε 100 χρόνια να μη γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη

Παρακάτω ανέπτυξε τις μετριοπαθείς απόψεις της και για το θέμα των μουσουλμάνων:

«Εδώ όμως βλέπετε, δε μιλάει κανένας καθαρά για ένα τεράστιο ζήτημα. Οι κοινωνίες μας δεν μπορούν να ενσωματώσουν μεγάλες ισλαμικές κοινότητες, οι οποίες έχουν τον δικό τους πολιτισμό και τη δική τους θεοκρατική προσέγγιση, η οποία δεν αλλάζει με τίποτα. Αυτό δημιουργεί τεράστιες συγκρούσεις στην κοινωνία. Εδώ, λοιπόν, είναι Αριστερό το να βγαίνεις να υποστηρίζεις τη Χαμάς;»

Κέρδισε πάντως την εκτίμηση του καταδρομέα Θάνου Πλεύρη με τις απόψεις που μοιράστηκε, οπότε είναι σαφές ότι ο κεντρώος χώρος τη στηρίζει:


Best of internet