Quantcast
THE STREAM

Χυλόπιτα έριξε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στη διορία της ο διαγραμμένος βουλευτής

Οι νομικές απειλές δεν έπιασαν τόπο


THE NEWSROOM · 2 Νοεμβρίου 2023

Δε φάνηκε να πείθεται ο Μιχάλης Χουρδάκης από τις απειλές της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας ότι αν δεν παραδώσει την έδρα του θα έχει πολύ κακό πρόβλημα. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, ο οποίος ως γνωστόν είχε πρακτικά διοριστεί από την ίδια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσω λίστα, σκοπεύει να κρατήσει την έδρα του.

Όπως είπε:

«Θα συνεχίσω το κοινοβουλευτικό έργο. Με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών της Α’ Θεσσαλονίκης. Όχι δεν παραδίδω την έδρα. Θα συνεχίσω το έργο μου.»

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόεδρος της Πλεύσης είχε δηλώσει ότι ο Χουρδάκης (και η μητέρα του, που εξελέγη με τον ίδιο τρόπο και τελικά απομακρύνθηκε και αυτή) έχει διορία ως αυτή τη βδομάδα και υπενθύμισε ότι έχουν δεσμευτεί υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση να παραδώσουν την έδρα αν τους ζητηθεί. Τελικά, χτες είπε ότι έχουν διορία μία ημέρα και συμπλήρωσε με μερικές κατάρες:

«Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και στην χώρα μας, όλα εκείνα που η Πλεύση Ελευθερίας αντιπαλεύει με όλες τις δυνάμεις της, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την βαριά ανηθικότητα δύο ανθρώπων που καπηλεύονται τις έδρες της Πλεύσης Ελευθερίας που δεν τους ανήκουν και δεν έχουν μέχρι σήμερα την οφειλόμενη αξιοπρέπεια να τις παραδώσουν πίσω το κίνημά μας.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαγραφή του Χουρδάκη έγινε επειδή ο ως τότε εκλεκτός της είχε κάνει post όπου στήριζε περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους μερικών εκ των πιο γνωστών Νεοδημοκρατών υποψηφίων: Των Ζέρβα, Τζιτζικώστα και Χαρδαλιά. Ο ίδιος είπε στο βορειοελλαδίτικο Βεργίνα TV ότι μετά από αυτό έλαβε γραπτό μήνυμα από το boss που του είπε ότι «προσβάλεις βάναυσα την Πλεύση Ελευθερίας».

Για την ιστορία, υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι κάτι αντίστοιχο έκανε κι ο Σπύρος Μπιμπίλας, αλλά χωρίς συνέπειες. Η αλήθεια είναι ότι ο Μπιμπίλας (λογικά) δεν πρότεινε υποψήφιους με γαλάζιους συνδυασμούς:

«Αν η αιτία της διαγραφής μου ήταν η ανάρτηση με τις προτάσεις υποψηφίων θα έπρεπε να διαγραφεί και ο αξιότατος Σπύρος Μπιμπίλας που έκανε παρόμοια ανάρτηση υπέρ συναδέλφων του ηθοποιών.»

Εμείς τώρα απλά περιμένουμε να δούμε τι νομικά κινέζικα βασανιστήρια για αυτόν και για τη μητέρα του έχει στο μυαλό της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Best of internet