Quantcast
THE STREAM

Επικός εκλογικός κουβάς του δήμαρχου Σπάρτης που έγινε viral για τις αποζημιώσεις μετά τις φωτιές

Μπορεί να μην ξαναβγήκε δήμαρχος, αλλά μπήκε στο Luben


THE NEWSROOM · 10 Οκτωβρίου 2023

Δεν ξέρουμε αν θυμάστε αυτό το καταπληκτικό σκηνικό που είχαμε ζήσει τον Φεβρουάριο του 2022. Στα πλαίσια μιας σύσκεψης στη Σπάρτη που μεταδιδόταν live από την FB σελίδα Lakones, ο τότε δήμαρχος της πόλης Πέτρος Δούκας είχε καταφέρει να κάψει τον εαυτό του, τη ΝΔ και τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Σπήλιο Λιβανό.

Πιο συγκεκριμένα, ο αχάμπαρος δήμαρχος είχε αρχίσει να λέει με μεγάλη χαρά το πως πήρε η ΝΔ τις εκλογές του 2007, οι οποίες έγιναν λίγο μετά τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας. Σύμφωνα με τον κ. Δούκα, η ΝΔ βγήκε από πάνω κάνοντας ρουσφετολογική χρήση των κονδυλιών για τις αποζημιώσεις:

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε.»

Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι.»

Ακούγοντας τα παραπάνω, ο υπουργός είχε κωλοψηθεί:

«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα.»

Δείτε το βίντεο:

Λίγο μετά την κυκλοφορία του βίντεο ο υπουργός εκπαραθυρώθηκε, όπως μάθαμε από ανακοίνωση του Μαξίμου:

Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε την αποπομπή του κ. Λιβανού με το εξής σχόλιο:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό. Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.»

Στη συνέχεια, ο κ. Δούκας είχε διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία για λόγους αξιών και αρχών:


Βέβαια, μετά από ενάμιση χρόνο επανήλθε στο κόμμα με εντολή Μητσοτάκη.

Όπως είχε πει στα μέσα Ιουλίου:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την σημερινή απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια απόφαση που δείχνει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου. Ήμουν πάντα και παραμένω παρών. Στήριζα και στηρίζω τον ίδιο τον Πρωθυπουργό προσωπικά αλλά και την παράταξη μας. Προχωράμε όλοι μαζί για την προκοπή τη Πατρίδας μας και της Σπάρτης.»

Και φυσικά, ο κ. Δούκας ξανακατέβηκε για δήμαρχος. Δυστυχώς γι’αυτόν, οι Σπαρτιάτες δεν πολυψήθηκαν. Ο μάγος των αποζημιώσεων βγήκε πέμπτος με ποσοστό 5.42%:

Best of internet