Quantcast
THE STREAM

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό με τα ίδια ισόβια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ο δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς εισέπραξε την ίδια ακριβώς ποινή και κανένα ελαφρυντικό


THE NEWSROOM · 29 Σεπτεμβρίου 2023

Με την καταδίκη του σε και σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τον καταδίκασε σε ισόβια για την δολοφονία της συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς και 11,5 έτη πρόσκαιρης κάθειρξης κατά συγχώνευση για τη θανάτωση της σκυλίτσας της οικογένειας, την ψεύδη καταγγελία και την ψεύδη κατάθεση κατ’ εξακολούθηση, καθώς και επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 21.000 ευρώ. Είναι οι ίδιες ακριβώς ποινές που είχε εισπράξει σε πρώτο βαθμό.

Ο ίδιος ο Μπάμπης aka πιλότος δεν ήταν παρών, καθώς είχε παραιτηθεί από την έφεση κατά τη διάρκεια της δευτεροβάθμιας δίκης, ενώ είχε επίσης δηλώσει ότι δε θέλει να μεταφέρεται στο δικαστήριο. Η χθεσινή δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Δεν αποδέχομαι τους συνηγόρους που διορίστηκαν ερήμην μου. Παραιτούμαι του δικαιώματος της εφέσεως και δεν επιθυμώ τη μεταγωγή μου στο δικαστήριο.»

Όπως και να’χει, οι εφέτες δεν του έδωσαν το δικαίωμα να παραιτηθεί, τον κήρυξαν ομόφωνα ένοχο και αποφάσισαν ότι η ποινή για το έγκλημά του θα είναι η ίδια. Σύμφωνα με την απόφασή τους, οι ισχυρισμοί του απορρίπτονται, ενώ οι πράξεις του έγιναν με ψυχραιμία και σχεδιασμό. Η δε πρόταση του εισαγγελέα ήταν ότι ο 35χρονος γυναικοκτόνος δολοφόνησε συνειδητά την 20χρονη Κάρολαϊν επειδή του πήγαινε κόντρα.

Δεδομένου ότι η δίκη προχώρησε, ο Αναγνωστόπουλος είχε στο πλευρό του συνηγόρους που διορίστηκαν από το δικαστήριο. Αυτοί αιτήθηκαν για λογαριασμό του το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, υποστηρίζοντας πως ήταν «φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί».

Ο εισαγγελέας από τη μεριά του ζήτησε να απορριφθεί το ελαφρυντικό, καθώς όπως είπε πρόκειται για «ειδεχθές έγκλημα» που προετοιμάστηκε μεθοδικά. Όπως είπε:

«Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα. Δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ.»

Πρόσθεσε επίσης τα εξής:

«Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δύο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα του κατηγορούμενου. Την κατέστησε, δηλαδή, αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον κατηγορούμενο.»

Εντέλει, οι δικαστές υιοθέτησαν την άποψη του εισαγγελέα. Όπως όλα δείχνουν, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα περάσει πολύ καιρό στη φυλακή.

(πηγή)

 

Best of internet