Quantcast
THE STREAM

«Τα στοιχεία σου είναι σαν τα χειρόγραφα του Ιησού»: Το beef Βελόπουλου – ΝΙΚΗΣ είναι η νέα Εικονομαχία που είχαμε ανάγκη

Δύο μέρες από τις εκλογές ήταν αρκετές για να επέλθει σχίσμα στον χριστιανόπληκτο χώρο


THE NEWSROOM · 24 Μαΐου 2023

Δυο μέρες από τις εκλογές ήταν αρκετές για να ξεκινήσει ένας (ιερός, λογικά) πόλεμος στους κόλπους του αγαπημένου μας πολιτικού χώρου που είναι η χριστιανική ακροδεξιά. Πρωταγωνιστές σε αυτό το battle είναι φυσικά ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση και το κόμμα ΝΙΚΗ, το οποίο όπως γράφαμε χτες είναι μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής κάλπης.

Η αιτία της σύγκρουσης είναι προφανώς ότι τα δύο κόμματα απευθύνονται στο ίδιο ακριβώς κοινό κι ότι άρα τα ποσοστά που θα γράψουν στις επόμενες εκλογές είναι ευθέως ανταγωνιστικά και η είσοδος στη Βουλή αβέβαιη, ακόμα και για την Ελληνική Λύση. Με αυτό το context, ο Βελόπουλος έκανε την αρχή σε χτεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Εκεί, ο Βελόπουλας υποστήριξε ότι το κόμμα ΝΙΚΗ είναι στημένο από τη ΝΔ για να τον ανταγωνιστεί, ενώ δήλωσε κι ότι έχει στοιχεία γι’αυτό:

«Μας σφήνωσαν και μια μαχαιριά στην πλάτη, έχω ετοιμάσει ολόκληρο φάκελο πώς κινήθηκε στη βόρεια Ελλάδα ένας κομήτης περίεργος που έφερε η ΝΔ, γιατί την βόλευε. Δεν θέλω να πω ούτε το όνομά της για έναν και μόνο λόγο, γιατί δεν θεωρώ ότι είναι κόμματα. Είναι κόμμα εναντίον της Ελληνικής Λύσης που στήθηκε από τη ΝΔ και έχω στοιχεία

Μάλιστα, φαίνεται να χαρακτήρισε τη ΝΙΚΗ υποκομματίδιο. Αν μη τι άλλο, υπέροχος χαρακτηρισμός για να τον πετάξεις σε κάποιον. Πάντως, η ΝΙΚΗ δημοσίευσε πολύ γρήγορα την απάντησή της, όπου για να χτυπήσει τους ισχυρισμούς του για στοιχεία αναφέρεται μέχρι και στα χειρόγραφα του Ιησού:

«Καλούμε τον κ. Βελόπουλο να φέρει στη δημοσιότητα τα «στοιχεία» του, τα οποία εμαστε βέβαιοι ότι συναγωνίζονται σε γνησιότητα τα «χειρόγραφα του Ιησού» που εμπορευόταν από το τηλεκατάστημά του. Ενδεχομένως τα «στοιχεία» να συναγωνίζονται σε γνησιότητα και το υποκοριστικό «Φραγκούλης», με το οποίο βάπτισε τον τότε υποψήφιο (και νυν Ευρωβουλευτή) Εμμανουήλ Φράγκο, ώστε ο ανύποπτος πολίτης να πιστέψει ότι τάχα μαζί του συστρατεύθηκε ο γνωστός απόστρατος στρατηγός κ. Φραγκούλης Φράγκος.»

Και για να μην γίνει η φάση υπερβολικά σοβαρή, τον κατηγορούν και για ψευδο-ορθοδοξία:

«Δεν ξέρουμε τι να του ευχηθούμε. «Ο Ιησούς ή ο Δίας μαζί σου»; Η αλήθεια είναι ότι με το βιβλίο του «Ιησούς και Δίας», μας έχει μπερδέψει για το ποιον ακριβώς έχει για θεό του. Σαφώς όμως, ένας άνθρωπος που διεκήρυττε δημοσίως ότι ο Ιησούς είναι νόθο παιδί Έλληνα στρατιώτη, δε μπορεί να αυτοτιτλοφορείται «ορθόδοξος».»

Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό το beef, αν μη τι άλλο φαίνονται ακόμη πιο ταλεντάκια στον χώρο τους κι από τον Βελόπουλο:

 

Best of internet