Quantcast
THE STREAM

«Δε θα ασχοληθώ» είπε ο Μπέος για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη ακριβώς πριν αρχίσει τα βρισίδια

Δεν είμαστε γιατροί αλλά πιστεύουμε ότι κάποιος πόνεσε από την κριτική που του έκανε ο γνωστός τραγουδοποιός


THE NEWSROOM · 12 Σεπτεμβρίου 2023

Όταν κάποιος ξεκινάει με το «δε θα ασχοληθώ», μπορείς κανείς να είναι βέβαιος ότι θα ασχοληθεί και θα παρασχοληθεί. Ένα άψογο παράδειγμα αυτού του αξιώματος έδωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος όταν τον ρώτησαν για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Η εμπλοκή Αλκίνοου προέκυψε κατά τη διάρκεια της χτεσινής του συναυλίας στην Τεχνόπολη, όπου τα έχωσε στον Μπέο για τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης. Για την ακρίβεια, αποκάλεσε τον Μπέο «ο ανεκδιήγητος δήμαρχος»:

«Έρχομαι από τους βουλιαγμένους δρόμους, τα κατεστραμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας. Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες -ο ανεκδιήγητος δήμαρχος- ανεβασμένος σε μία μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά -εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος- “ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!”. Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς.

Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψηφίσουν όμως, έρχομαι από την χώρα που ξαναψηφίζουμε δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν. Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη. Έρχομαι από τη λάσπη και σας ευχαριστώ, μετά από τις πολύ έντονες ημέρες και νύχτες που είστε εδώ για να στήσουμε μαζί μια ηλεκτρική γιορτή, πάνω στην καταστροφή. Και εκτός τόπου και χρόνου, καλώς βρεθήκαμε.»

Όπως καταλαβαίνετε, ο Μπέος δεν ψήθηκε να κοροϊδεύουν τις ηρωικές του δημαρχικές προσπάθειες. Οπότε, αφού ξεκαθάρισε ότι δε θα ασχοληθεί έριξε μια απαξίωση έκτασης τριών παραγράφων στον Ιωαννίδη. Πιο συγκεκριμένα, ασχολήθηκε τόσο λίγο που τον είπε 3 φορές νούμερο:

Δεν θα ασχοληθώ, ούτε θα απαντήσω σε αυτό το νούμερο, μιλάμε για τραγικό νούμερο. Δεν μου δείξατε πόσος κόσμος είναι στη συναυλία κι αν την έκανε αυτός και τι πεποιθήσεως είναι για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, όπως πήρανε αντίστοιχα καλλιτέχνες. Αυτός έκανε τη συναυλία για αρπαχτή; Ποιος κόσμος τον ακούει;

Ως άνθρωπος βοήθησα, ως δήμαρχος θα καθόμουν στο σπίτι. Δεν με νοιάζει τι λέει ο Ιωαννίδης. Τον ξέρει κανένας; Είναι ένα νούμερο, που έχει μία κιθάρα και απευθύνεται σε συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων.

Για εσάς είναι καλός, για εμένα δεν είναι. Τι με πήρατε τώρα για τον Ιωαννίδη; Εμένα με πήρατε για να σε ενημερώσω για τα προβλήματα της πόλης μου. Ρε με αφήνεις τώρα με τον Ιωαννίδη και τον κάθε φλώρο; Άσε αυτούς τους φλώρους.»

Κρατήστε το αξίωμα που αφιλοκερδώς σας προσφέραμε, είναι αλάνθαστο.

Best of internet