Quantcast
THE STREAM

Δήμαρχος Ύδρας για το ζώο που φορτώθηκε ψυγείο: «Είναι κουλτούρα του νησιού»

Ελλάδα, η χώρα που άλογα και γαϊδούρια κάνουν κι αυτά σεζόν


THE NEWSROOM · 4 Αυγούστου 2023

Το σουρεαλιστικό θέαμα ενός τετράποδου που φορτώνεται μια ηλεκτρική συσκευή μεγαλύτερη από το μήκος του βλέπουν από χτες οι χρήστες των social media της χώρας. Το περιστατικό συνέβη αυτές τις μέρες στην Ύδρα και αφορά ένα ιπποειδές που φορτώθηκε (και κουβάλησε υποθέτουμε) ένα ολόκληρο ψυγείο:


Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω περιστατικό συνέβη λίγες βδομάδες μετά τον θάνατο ενός αλόγου στην Κέρκυρα εν ώρα εργασίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φιλοζωικές οργανώσεις (και όχι μόνο) τα πήραν στο κρανίο.

Να πούμε εδώ ότι ανέκυψαν κι άλλες εικόνες που δείχνουν άλλα ζώα φορτωμένα με παρόμοιο τρόπο:

Η απάντηση ήρθε από τον δήμαρχο Ύδρας, Γιώργο Κουκουδάκη. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σε άλλα μέσα, ο δήμαρχος του νησιού προέβαλε  τα εξής επιχειρήματα: Πρώτον, δεν είναι γαϊδούρι αλλά μουλάρι. Δεύτερον, τα μουλάρια μπορούν να κουβαλήσουν το 1/5 του βάρους τους, δηλαδή περίπου 100 κιλά και το ψυγείο ζυγίζει μόλις 60-70.

Επίσης, θύμισε ότι στην Ύδρα δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα (αν και υπάρχουν κι άλλες λύσεις εκτός από αυτοκίνητα και γαϊδούρια). Τέλος, είπε ότι οι Υδραίοι αισθάνονται πολύ δεμένοι με τα ζώα τους:

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ύδρα είναι ένα νησί που απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων, που εδώ και 300 χρόνια χρησιμοποιεί ζώα εργασίας για όλες τις οικονομικές της δραστηριότητες.

 Έτσι είναι πολύ βασικό κάποιος να καταλάβει την τοπική κουλτούρα. Δεν είναι κακοποίηση ζώου, δεν ντρέπομαι να πω ότι αυτό είναι είναι η καθημερινότητα του νησιού.»

Τα ζώα τους σίγουρα αισθάνονται δεμένα με κάτι, αν θέλετε τη γνώμη μας.

Best of internet