Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, αρκούδα πήγε βόλτα στην ορεινή Χαλκιδική και δοκιμάζει τοπικά μελίσσια

Το επόμενο καλοκαίρι λογικά θα κάνει κάμπινγκ στο Ποσείδι


THE NEWSROOM · 1 Αυγούστου 2023

Ένα πολύ ιδιαίτερο είδος τουρίστα έχει τη χαρά να φιλοξενεί εδώ και λίγο καιρό το χωριό Βράσταμα της Χαλκιδικής. Πριν δύο περίπου μήνες, μια αρκούδα έκανε την εμφάνισή της στο χωριό του δήμου Πολυγύρου και έκτοτε περιφέρεται στα γύρω ορεινά και τρώει τα μελίσσια. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι κάτοικοι μάλλον αγχώνονται:

«Τρεις μέρες τώρα έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Κάτι πρέπει να κάνουν όλες οι οικολογικές οργανώσεις. Από την πρώτη στιγμή έπρεπε να έρθουν και να εντοπίσουν το ζώο. Όλοι οι κάτοικοι είμαστε επί ποδός.»

Τα εν λόγω περιστατικά συμβαίνουν μέχρι και 500 μέτρα από το χωριό, σύμφωνα με σχετική καταγγελία που έκανε ο ιδιοκτήτης ενός βενζινάδικου. Το ίδιο ζώο έχει επισκεφτεί και το χωριό Ταξιάρχης, του οποίου οι κάτοικοι έκαναν συμβούλιο για να απευθυνθούν εγγράφως προς αρμόδια δασαρχεία (και το Πανεπιστημιακό Δάσος του Ταξιάρχη). Το αίτημά τους είναι να εντοπιστεί και να απομακρυνθεί ο τετράποδος τουρίστας.

Όπως είπε ο πρόεδρος της κοινότητας του Ταξιάρχη, Γιάννης Ξάκης:

«Προχθές το βράδυ η αρκούδα έφτασε μέχρι πάνω από το γήπεδο του χωριού, όπου χάλασε τα μελίσσια και πριν από λίγες ημέρες χτύπησε σταβλισμένα ζώα»

Εδώ σχετικό ρεπορτάζ από τις αρχές Μαΐου:

Το επόμενο στάδιο εξοικείωσης ασφαλώς είναι αυτό:

 

Best of internet