Quantcast
THE STREAM

Τις γυμνές φωτογραφίες στα DM θα θολώνει το Instagram από’δω και πέρα

Δύσκολες μέρες για τις dick picks


THE NEWSROOM · 11 Απριλίου 2024

Μια νέα λειτουργία για τα προσωπικά μηνύματα του Instagram ανακοίνωσε η Meta. Η εταιρεία σκοπεύει να τοποθετήσει ένα αυτόματο φίλτρο που θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες στα DM, με το σκεπτικό να είναι η προστασία των ανηλίκων. Επίσης, μια ειδοποίηση θα αποθαρρύνει επίσης αυτούς που τις στέλνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία θα είναι αυτόματα ενεργή για τους ανήλικους, τους οποίους θα αναγνωρίζει από την ημερομηνία γέννησης που έχουν δώσει. Σύμφωνα με τo Verge, η λειτουργία θα ενεργοποιηθεί δοκιμαστικά τις επόμενες βδομάδες, με σκοπό να ενεργοποιηθεί κανονικά για όλο το community μέσα στη χρονιά. Όσον αφορά το privacy κομμάτι, η Meta υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησε machine learning που θα τρέχει στη συσκευή του κάθε χρήστη για να διαπιστώσει αν μια εικόνα περιέχει γυμνό, ώστε να αποφύγει την κατηγορία ότι τσεκάρει τα μηνύματά σας (άμα θέλετε τους πιστεύετε).

Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη και για ενήλικες, αν αυτοί θέλουν να την ενεργοποιήσουν. Όσοι το κάνουν και λάβουν ένα τέτοιο μήνυμα θα παίρνουν μια ειδοποίηση που θα τους λέει να μην αισθάνονται πίεση να απαντήσουν, μαζί με επιλογές για block και report. Επίσης, όσοι στέλνουν οι ίδιοι γυμνές θα παίρνουν μια προειδοποίηση για τους κινδύνους που έχει αυτό το σπορ.

Όπως είπε η Meta στην ανακοίνωσή της:

«Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να προστατεύει τα άτομα από το να δουν ανεπιθύμητο γυμνό στα DM τους, αλλά και για να τους προστατεύει από απατεώνες που ενδέχεται να στέλνουν γυμνές εικόνες για να εξαπατήσουν άτομα ώστε να στείλουν τις δικές τους εικόνες σε αντάλλαγμα.»

 

Best of internet