Quantcast
THE STREAM

Διψασμένο κρητικό γύπα (με φτερά) κέρασαν νεράκι οι περαστικοί σε αυτοκινητόδρομο της Κρήτης

Με τη βοήθεια του κοινού, το όρνιο κατάφερε να σωθεί από τη ζέστη και τα διερχόμενα αυτοκίνητα


THE NEWSROOM · 21 Ιουλίου 2023

Κανένας δεν τη παλεύει με τον καύσωνα, αλλά δεν πετυχαίνεις κάθε μέρα έναν γύπα (πιο συγκεκριμένα, ένα όρνιο) να έχει σκάσει από τη ζέστη και να έχει νταγκλάρει πάνω στην άσφαλτο. Σύμφωνα με το τοπικό Cretalive.gr, σήμερα το πρωί της Παρασκευής 21/7 οδηγοί στο ύψος των Λινοπεραμάτων είδαν ξαφνικά το εντυπωσιακό πτηνό στη μέση του αυτοκινητόδρομου ΒΟΑΚ.

Ευτυχώς γι’αυτό, οι οδηγοί κινητοποιήθηκαν για να το βοηθήσουν. Ο συντονιστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου Βαγγέλης Κουτουμάνος είπε στο cretalive ότι σταμάτησε το όχημά του μπροστά στο όρνιο για να το καλύψει από τους οδηγούς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρχές. Στη συνέχεια του έριξαν νερό στο κεφάλι και το στόμα και η κατάσταση του γύπα άρχισε να βελτιώνεται.



Όπως είπε ο κ. Κουτουμάνος:

«Ήταν μαζεμένο, κατσουφιασμένο.»

Πάντως, στα βίντεο που ανέβασε ο ίδιος το πουλί φαίνεται να γουστάρει το κερασμένο νερό:



Όπως έγραψε σε άλλο ποστ, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τον ενημέρωσε ότι τα πτηνά σαν αυτό βαραίνουν πολύ μετά το φαγητό και ζορίζονται να πετάξουν. Αν συνυπολογίσει κανείς και την απίστευτη ζέστη, βγάζει νόημα ότι ο γύπας ντάγκλαρε έτσι. Αν το σκεφτείτε, είναι σαν εμάς.

Να ένα είδος γύπα που όλοι αγαπάνε.

Best of internet