Quantcast
THE STREAM

Για άγρια ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη ντελιβερά συνελήφθη σουβλατζής στην Άνοιξη

Ο ιδιοκτήτης του ψητοπωλείου όχι απλά έβρισε και χτύπησε τον διανομέα του, αλλά του πάτησε και το μηχανάκι με το τζιπ του


THE NEWSROOM · 20 Ιουλίου 2023

Ένα καθόλου σπάνιο περιστατικό με αρκετά σπάνια κατάληξη είχαμε τις προηγούμενες δύο ημέρες. Ένας ιδιοκτήτης ψητοπωλείο στην πλατεία της Άνοιξης συνελήφθη χτες Τετάρτη 18/7 από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για ρατσιστική επίθεση στον μετανάστη ντελιβερά Ναζίρ Αχμέντ που δούλευε στο μαγαζί του.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, το βράδυ της Τρίτης 18/7 ο 43χρονος εργοδότης εξοργίστηκε επειδή ο μετανάστης δεν έβρισκε τη διεύθυνση που του είχαν δώσει. Έτσι έβρισε ρατσιστικά τον εργαζόμενό του (ο οποίος είχε πιάσει δουλειά ούτε μια βδομάδα νωρίτερα) και τον χτύπησε άγρια τόσο με τα χέρια, όσο και με τασάκια και ποτήρια. Όταν δε ο Ν. Αχμέντ κάλεσε την αστυνομία, ο εργοδότης του πήρε το τζιπ του και πέρασε με το όχημα πάνω από το μηχανάκι του ντελιβερά για να το καταστρέψει (από το οποίο είχε κλέψει τα κλειδιά).

Αυτό είναι το επίμαχο απόσπασμα:

«Χθες έπιασε δουλειά στις 12μες και στις 00.50 , μετά τα μεσάνυχτα, του έδωσαν την τελευταία διεύθυνση για να παραδώσει παραγγελία. Όταν έφτασε εκεί με τη μηχανή του διαπίστωσε ότι ήταν λάθος η διεύθυνση που του έδωσαν του είπαν “έλα μαλάκα, πουτάνα πίσω, να σε γαμήσω.” Όταν επέστρεψε αντιμετώπισε ένα μαινόμενο αφεντικό που του επετέθη με γροθιά στο πρόσωπο, χτυπώντας τον στο μάτι , στη μύτη ενώ τον χτύπησε και στο χέρι. Τον καταδίωκε και του πέταξε ποτήρια και τασάκια για να τον χτυπήσει.
Το αφεντικό φώναζε “Άντε γαμήσου Πακιστανέ. Εκατό Πακιστανούς είχα στη δουλειά μου, όλοι πουτάνες είσαστε” . Για να τον αποφύγει βγήκε έξω για να φύγει αλλά το αφεντικό τον πήρε από πίσω και τον κυνηγούσε πάλι.
Ο Ναζίρ κάλεσε την Αστυνομία, το 100, στις 1.42πμ για πρώτη φορά αλλά δεν ήρθαν. Το αφεντικό όταν κατάλαβε ότι ειδοποίησε την Αστυνομία πήρε το τζίπ του και κατέστρεψε την μηχανή του εργάτη αφού προηγούμενα του είχε πάρει τα κλειδιά για να μην μπορέσει να φύγει.»


Η καταγγελία συνεχίζει αναφέροντας ότι οι άνδρες της ΕΛΑΣ που βρέθηκαν στο σημείο αρχικά του είπαν να πάει μόνος του στο ΑΤ Αγίου Στεφάνου. Εκεί, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον αποτρέψουν από το να κινηθεί νομικά για να μην «μπλέξει»:

«Όταν τηλεφώνησε ξανά στην Αστυνομία ενώ κρύβονταν φοβούμενος ότι το αφεντικό θα τον σκότωνε αυτός έκλεισε το μαγαζί και έφυγε… Η Αστυνομία κλήθηκε δεύτερη φορά και έφτασε όταν τους είπε ότι “θα με σκοτώσουν”. Έφτασε περιπολικό εκεί στις 2.45πμ, τον βρήκαν χτυπημένο, κατέγραψαν το περιστατικό και έφυγαν λέγοντας του να πάει μόνος του στο Αστυνομικό Τμήμα!!!
Ο Ναζίρ πήγε στις 3πμ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Στεφάνου για να υποβάλει μήνυση. Εκεί τον απέτρεψαν τρεις αστυνομικοί λέγοντας του ότι “μπορείς να κάνει μήνυση αλλά θα έχεις ταλαιπωρία, έξοδα, δικαστήρια. Σκέψου το καλά και έλα αύριο…”»

Εντέλει, χρειάστηκε να γίνει καταγγελία στο Ρατσιστικής Βίας για να γίνει κάτι. Ο 43χρονος εργοδότης συνελήφθη και με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Best of internet