Quantcast
THE STREAM

Πρόεδρος ΝΙΚΗ: «Οι νέες ταυτότητες θα μας φακελώνουν και παρακολουθούν όπως το GPS»

Τις απορίες που όλοι έχουμε για τις νέες ταυτότητες διατύπωσε ο Δημήτρης Νατσιός


THE NEWSROOM · 10 Ιουλίου 2023

Κάποιος έπρεπε να το πει. Σήμερα το πρωί, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από το φθινόπωρο ξεκινά η διάθεση των νέων ταυτοτήτων, οι οποίες θα έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας. Όπως είπε για αυτές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης:

«Τον Σεπτέμβριο προχωράμε στην έκδοση νέων ταυτοτήτων για τους πολίτες, σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας. Το πρώτο τρίμηνο του 2024, την έκδοση νέων διαβατηρίων.

«Στόχος μας είναι να τις παρουσιάσουμε στο κοινό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτεμβρίου.»

Η αντίδραση για τις νέες ταυτότητες ήρθε ακριβώς από εκεί που το περιμέναμε, δηλαδή από το πιο παϊσιακό κόμμα της Βουλής. Δυο μέρες νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΝΙΚΗ Δημήτρης Νατσιός δήλωσε ευθέως ότι οι νέες ταυτότητες είναι φτιαγμένες για να μας φακελώνουν, και μάλιστα έχουν και δυνατότητα γεωεντοπισμού σαν τα κινητά. Επίσης, ρώτησε την κυβέρνηση αν κάποιοι ξένοι overlords θα αναλάβουν την επεξεργασία των δεδομένων από τις ταυτότητες.

Όπως είπε, για όλα φταίει το τσιπάκι που θα έχουν μέσα κλπ κλπ:

«Πρόκειται για μία ταυτότητα με δυνατότητα γεωεντοπισμού και συλλογής πληροφοριών και φακελώματος του πολίτη. Σε ποια εθνική ή υπερεθνική βάση δεδομένων θα γίνεται η επεξεργασία τους; Ποιος θα μας φυλάει από τους φύλακες;».

Επίσης, ρώτησε αν υπάρχει τη δυνατότητα να αποφύγεις την δαιμονική νέα ταυτότητα χωρίς να οδηγηθείς στη σκλαβιά, όπως έλεγαν και οι Παπαροκάδες:

«Υπάρχει δυνατότητα προαιρετικότητας ή θα κινδυνεύει ο πολίτης που δε θέλει να την πάρει να τεθεί εκτός δικαιωμάτων και ελευθεριών, ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας;»

Μην την ψάχνετε, εξελέγη αυτό στη Βουλή:

Best of internet