Quantcast
THE STREAM

Μύκονος: Λουκέτο στο μπιτσόμπαρο με τον γιγάντιο φράχτη λίγο πριν τα εγκαίνια του

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της


THE NEWSROOM · 10 Μαΐου 2023

Το μένος των αρχών προκάλεσαν οι PR επιτυχίες γνωστού γιγάντιου μπιτσόμπαρου της Μυκόνου, αγαπητές φίλες και φίλοι. Μιλάμε φυσικά για το Principote που βρίσκεται στην παραλία Πάνορμος, το οποίο έγινε διάσημο για τον γιγάντιο φράχτη που φύτρωσε δίπλα του για να θαυμαστεί από όλη την Ελλάδα.

Οι επιτυχίες αυτές που κάνουν την Ελλάδα μας διάσημη στα πέρατα του κόσμου, δε φαίνεται να συγκίνησαν το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο ζήτησε από τον Δήμο Μυκόνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την αναστολή της λειτουργίας του μαγαζιού. Επίσης, χτες οριστικοποιήθηκε η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) που απαιτεί πρόστιμα, ποινικές κυρώσεις και κατεδαφίσεις των αυθαιρεσιών.

Όπως όλα δείχνουν, η δημοσιοποίηση των απίστευτων κατασκευαστικών πατεντών της Μυκόνου έχει προκαλέσει αρκετούς πονοκεφάλους. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το έγγραφο που πήγε στον Δήμο Μυκόνου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την υπογραφή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθύμη Μπακογιάννη στάλθηκε χτες με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον». Επίσης, η απόφαση κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου κ. Τσορμπατζόγλου (που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στη Μύκονο), στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Η προθεσμία για την εκτέλεση της εντολής είναι ως σήμερα 10 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιχείρηση έχει κάνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πορεία μέσα στα χρόνια, καθώς οι πρώτες καταγγελίες για αυθαιρεσίες έγιναν τον Φεβρουάριο του 2016. Σύμφωνα με το άρθρο της Κ, ο Δήμος Μυκόνου δύσκολα μπορεί να αποφύγει να πάρει την άδεια λειτουργίας του καταστήματος, ειδικά εφόσον έχει εμπλακεί εισαγγελέας.

Πρόκειται για φανταστικό timing, αν σκεφτεί κανείς ότι το μαγαζί ετοιμαζόταν να κάνει εγκαίνια την ερχόμενη Παρασκευή:

Αυτό κι αν πήγε καλά.

Best of internet